Jedna z veľkých lahôdok známeho pivného festivalu. S naším receptom si ju veľmi jednoducho pripravíte aj vy sami doma!
Ingrediencie:
- 3 šálky hladkej múky
- 230 ml piva
- 1/4 šálky sadla
- 1 čajová lyžička soli
- 2 vajcia
- 2 PL mlieka
Náplň
- 2-3 lyžice pivnej horčice
- 2 cibuľa
- 4 klobásy či burty
- 2 šálky nastrúhaného syra gouda
- 1 čajová lyžička tymiánu
- olej
- rasca
- soľ a korenie
Postup:
- V mise zmiešajte múku, soľ a masť a jednotlivé ingrediencie do seba zapracujte.
- Do nádoby s pivom ručným šľahačom zašľahajte jedno vajce.
- Ich zmes pridajte do cesta z múky a tuku a opäť prepracujte.
- Výsledkom by malo byť nelepivé hladké cesto. V prípade potreby pridajte buď viac múky, aby sa cesto menej lepilo, alebo pridajte viac piva, pokiaľ je cesto príliš suché.
- Nechajte vypracované cesto chvíľku oddýchnuť.
- V medziobdobí si na panvici zosklovaťte na troche oleja nakrájanú cibuľu s trochou rasce.
- Následne cesto valčekom rozvaľkajte do podoby tenkého obdĺžnika.
- Povrch rozvaľkaného cesta potrite zľahka horčicou.
- Následne do rozvaľkaného cesta umiestnite cibuľovú zmes a nakrájané párky.
- Náplň posypte korením a nastrúhaným syrom.
- Na záver cesto zrolujte do podoby závinu.
- Pivnú štrúdľu preneste na plech vyložený papierom na pečenie a potrite ho rozšľahaným vajcom s mliekom.
- Vložte do rúry predhriatej na 200 ° C a pečte približne 30-40 minút dozlatista.