Inšpirujte sa touto rýchlou a jednoduchou bábovkou, ktorú zvládne naozaj každý. Suroviny ako keď nájdete v špajze.
Ingrediencie
- 1,5 hrnčeka polohrubej múky
- 250g mäkkého tvarohu
- 2ks vajec
- 100g oleja
- 1/2 hrnčeka práškového cukru
- 1 balíček prášku do pečiva
- 1 lyžica citrónovej kôry
- 1 lyžica rumu
- Hrsť hrozienok
Postup
- Do veľkej misy dajte tvaroh, vajíčka, cukor, olej, lyžicu rumu a všetko vyšľahajte do hladka.
- Potom vmiešajte múku s kypriacim práškom. Pokiaľ je cesto príliš husté, pridajte dve lyžice mlieka.
- Potom pridajte hrozienka a citrónovú kôru.
- Polovicu cesta môžete zafarbiť kakaom, aby ste získali mramorovú buchtu.
- Cesto vlejte do vymastenej a múkou vysypanej formy. Pečte pri 170 ° C cca 50 minút.
- Vyskúšajte špajľou, či je hotová.
- Hotovú bábovku nechajte vychladnúť, vyklopte a nakrájanú podávajte.