Táto vynikajúca olejová buchta je úžasne jemná, vláčna a vďaka extra panenskému oleju má úplne nezameniteľnú chuť. Je to skvelá buchta na posedenie pri čaji.
Ingrediencie:
- 225 g hladkej múky
- 2 lyžičky kypriaceho prášku do pečiva
- 150 g krupicového cukru
- 150 ml extra panenského olivového oleja (kto nemá, použije rastlinný)
- 2 vajcia
- 3 lyžice mlieka
- 450 g mixovaného sušeného ovocia (hrozienka, papaya, marhule atď.)
Postup:
- Pripravíme si tortovú formu, ktorú vyložíme papierom na pečenie a rúru predhrejeme na 170 stupňov.
- Múku s práškom do pečiva preosejeme do misky a prisypeme cukor. Dôkladne zamiešame.
- V odmerke zmiešame olej, vajcia aj mlieko a primiešame k múke.
- Nakoniec prisypeme sušené ovocie a naposledy premiešame.
- Vlejeme do formy, vložíme do predhriatej rúry a pečieme zhruba 1 hodinu, potom stiahneme teplotu nie 150 stupňov a pečieme ešte cca 50 minút.
- Keď bude povrch buchty veľmi rýchlo hnednúť, prikryjeme ho alobalom.
- Špajlí overíme, aby cesto nelepilo a ak je všetko v poriadku, môžeme vybrať z rúry.
- Nevyklápame ho von a necháme vychladnúť vo forme.
- Po úplnom vychladnutí odstránime formu a môžeme servírovať.