Olivový koláč

Olivový koláč

Táto ľahko pikantná torta pochádza pôvodne z Francúzska. Všetky ingrediencie spolu dokonale súznia a keď si potom upečenú tortu nakrájame na plátky a natrieme smotanovým syrom či čerstvým maslom, zažijeme skutočné chuťové orgie.

Ingrediencie:

  • 1/2 hrnčeka mlieka
  • 125 g nakrájanej šunky
  • 100 g zelených olív
  • 3 vajcia
  • Soľ podľa chuti
  • Štipka mletého čierneho korenia
  • 225 g polohrubej múky
  • 1 lyžička kypriaceho prášku do pečiva
  • 5 – 7 lyžíc rastlinného oleja
  • 100 g syra Gruyère

Postup:

  • Najskôr si predhrejeme rúru na 180 stupňov a nachystáme si formu na chlieb, prípadne akúkoľvek, ktorú máme práve po ruke.
  • Vymažeme ju olejom alebo vyložíme papierom na pečenie.
  • Do nádoby kuchynského robota dáme vajcia a našľaháme do peny.
  • Pridáme soľ, korenie a po častiach aj múku.
  • Prisypeme kypriaci prášok do pečiva a prilievame olej striedavo s mliekom.
  • Odstavíme nádobu z robota a vmiešame nastrúhaný syr, šunku a nakrájané olivy.
  • Preložíme do formy a dáme do predhriatej rúry na 45 minút.
  • Po upečení necháme 10 minút vychladnúť a potom vyberieme z formy.
  • Môžeme ihneď servírovať.
Slaný múčnik s olivami a šunkou.
Zdroj: https://recipeapp.kenwoodworld.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.