Do tohto receptu na znojemskú omáčku môžete namiesto vajcia pridať mäso z predošlého obeda, pokojne aj kuracie, skrátka čo máte.
INGREDIENCIA:
- 500 ml hovädzieho vývaru
- 1 cibuľa
- 3 kyslé uhorky
- 2 vajcia
- 30 g slaniny
- hladká múka
- horčica
- soľ
- korenie
POSTUP:
- Slaninu nakrájajte na kocky a dajte osmažiť na sucho.
- Až pustí šťavu, pridajte na kocky nakrájanú cibuľku a smažte dozlatista.
- Pridajte na kocky nakrájané uhorky aj vajcia, horčicu, podlejte vývarom a chvíľku povarte.
- Nakoniec zahustite múkou zmiešanou s vlažnou vodou a duchuťte šťavou z uhoriek.
- Podávajte s vajcom uvareným na tvrdo, volským okom alebo mäsom.