A tentoraz variant so zeleninou, aby bola omáčka trochu bohatšia.
INGREDIENCIA:
- 600 g kuracej pečene a (obličiek)
- ½ lyžice rastlinného oleja
- 3 lyžice sójovej omáčky
- 1 lyžica masla
- 3 hrnčeky nakrájanej papriky trikolóry
- 1 veľký cibuľa
- 1 cesnak
- 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
- ½ lyžičky tymiánu
- ⅓ lyžičky kari
- 1 lyžička papriky
- 200 ml mäsového vývaru
POSTUP:
- Pečeň a (obličky) umyte a odblaňte a dajte ich marinovať do sójovej omáčky na pol hodiny.
- Cibuľu si nakrájajte na kolieska a osmažte na masle do zlatista a dajte bokom.
- Potom orestujte pečeň na oleji a nechajte ich zatiahnuť.
- Pridajte karí, tymian, soľ, korenie a restujte.
- Pridajte prelisovaný cesnak, zázvor a podlejte vývarom.
- Varte asi 8 minút, potom pridajte na kocky nakrájané papriky a pridajte aj mletú papriku.
- Po chvíli pridajte cibuľku a varte do mäkka.
- V prípade potreby podlejte ešte vodou.