Omáčka z kuracej pečene so zeleninou

Omáčka z kuracej pečene so zeleninou

A tentoraz variant so zeleninou, aby bola omáčka trochu bohatšia.

INGREDIENCIA:

  • 600 g kuracej pečene a (obličiek)
  • ½ lyžice rastlinného oleja
  • 3 lyžice sójovej omáčky
  • 1 lyžica masla
  • 3 hrnčeky nakrájanej papriky trikolóry
  • 1 veľký cibuľa
  • 1 cesnak
  • 1 lyžička nastrúhaného zázvoru
  • ½ lyžičky tymiánu
  • ⅓ lyžičky kari
  • 1 lyžička papriky
  • 200 ml mäsového vývaru

POSTUP:

  • Pečeň a (obličky) umyte a odblaňte a dajte ich marinovať do sójovej omáčky na pol hodiny.
  • Cibuľu si nakrájajte na kolieska a osmažte na masle do zlatista a dajte bokom.
  • Potom orestujte pečeň na oleji a nechajte ich zatiahnuť.
  • Pridajte karí, tymian, soľ, korenie a restujte.
  • Pridajte prelisovaný cesnak, zázvor a podlejte vývarom.
  • Varte asi 8 minút, potom pridajte na kocky nakrájané papriky a pridajte aj mletú papriku.
  • Po chvíli pridajte cibuľku a varte do mäkka.
  • V prípade potreby podlejte ešte vodou.
Recept na pečeňovú omáčkou s tromi druhmi paprík.
derrickjnight.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.