Omáčka z modrého syra so špenátom

Omáčka z modrého syra so špenátom

Tento delikátny recept obsahuje samé dobré veci. Smotanová omáčka z modrého syra, zdravý špenát, to všetko zamotané do cestovín. Pripravte si s nami vašu novú obľúbenú večeru!

Ingrediencie

  • 230 g krátkych cestovín (campanelle, zitie, penne, farfalle atď.)
  • 230 g baby špenátu (alebo bežného špenátu, bez stoniek a nahrubo nakrájaných)
  • 120 g modrého syra, plus naviac na ozdobu, ak chcete
  • 4 lyžice masla
  • soľ a korenie na dochutenie

Postup

  1. Cestoviny uvarte v osolenej vode podľa návodu na obale.
  2. Asi minútu pred dokončením naberte šálku vody z cestovín.
  3. Asi 30 sekúnd pred dokončením pridajte špenát a miešajte, kým špenát nezvädne.
  4. Sceďte.
  5. Vráťte cestoviny a špenát do hrnca a pridajte maslo a syr.
  6. Prehadzujte klieštičkami, kým sa maslo a syr nerozpustia a všetko sa nespojí.
  7. Zalejte trochou vody z cestovín, aby vznikla svetlá omáčka.
  8. Ochutnajte a dochuťte soľou a korením podľa potreby.
  9. Podávajte naraz na nahriatych tanieroch a pridajte na taniere omrvinky z modrého syra.
  10. Dobrú chuť!
Cestoviny s modrým syrom a špenátom servírované na tanieri.
www.framedcooks.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.