Úžasne krémová a neuveriteľne zamatová omáčka zo 4 rôznych druhov syrov sa perfektne hodí k špagetám. Je to rýchle a jednoduché jedlo, ktoré všetci ocenia!
Ingrediencie
- 230 g špaget
- 4 lyžice masla
- 3 strúčiky cesnaku, nasekané
- 3 lyžice hladkej múky
- 1 a 1/2 šálky mlieka alebo viac, podľa potreby
- 1/2 šálky hustej smotany
- 2 lyžičky talianskeho korenia
- 1/2 šálky strúhaného syra mozzarella
- 1/2 šálky strúhaného syra fontina
- 1/4 šálky strúhaného syra Gruyere
- 1/4 šálky čerstvo nastrúhaného parmezánu
- soľ a čerstvo mleté čierne korenie podľa chuti
- 2 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
- 2 lyžice nasekané čerstvé pažítky
Postup
- Vo veľkom hrnci s vriacou osolenou vodou uvarte cestoviny podľa návodu na obale; dobre sceďte.
- V hrnci na strednom plameni rozpustite maslo.
- Pridajte cesnak a restujte za častého miešania, kým nebude voňavý, asi 1-2 minúty.
- Vmiešajte múku a restujte, kým ľahko nezhnedne, asi 1 minútu.
- Postupne zašľahajte mlieko, hustú smotanu a talianske korenie.
- Varte za stáleho šľahania, kým sa všetko nezapracuje, asi 1-2 minúty.
- Vmiešajte syry a varte, kým mierne nezhustnú, asi 1-2 minúty.
- Pokiaľ je zmes príliš hustá, pridajte podľa potreby viac mlieka.
- Dochuťte soľou a korením, podľa chuti.
- Vmiešajte cestoviny a jemne premiešajte, aby sa všetko spojilo.
- Ihneď podávajte, podľa chuti ozdobené petržlenovou vňaťou a pažítkou.
Ak ste fanúšikovia tekvice, tak určite vyskúšajte aj recepty na tekvicové rizoto !