Omáčka zo sliviek k mäsu

Omáčka zo sliviek k mäsu

Túto obľúbenú a všestrannú slivkovú omáčku použite ku všetkému od vaječných roliek, našich receptov na jarné závitky , knedle, pečené kačice, v luxusných receptoch s rybami , kuracieho mäsa, kreviet alebo s čínskymi rezancami a ryžou. Použite ju na potretie mäsa pred grilovaním alebo ako glazúru na pečené hydinové a bravčové mäso.

Čo budeme potrebovať

  • 900 g sliviek (vykôstkovaných a nakrájaných)
  • 75 g dužiny z batátov
  • 80 g nakrájanej žltej cibule
  • 100 ml jablčného octu
  • 165 g hnedého cukru
  • 55 ml sójovej omáčky alebo tamari
  • 30 g medu
  • 30 g strúhaného čerstvého zázvoru
  • 2 strúčiky cesnaku
  • 1 lyžička soli
  • tyčinka škorice
  • 2 celé badiány
  • 4 celé klinčeky
  • 0,5 lyžičky korenia
  • 0,25 lyžičky celých semien feniklu

Postup

  • Všetky ingrediencie okrem zmesi korenia dajte do stredne veľkého hrnca a priveďte do varu.
  • Znížte teplotu na stredne nízku a varte bez pokrievky 30 minút.
  • Použite ponorný mixér, aby ste všetko v hrnci mohli rozmixovať do hladka.
  • Vložte korenie na malú panvicu a opekajte na stredne vysokej teplote, kým sa nerozvonia.
  • Dávajte pozor, aby sa korenie nepripálilo, inak bude chutiť horko. Nechajte korenie vychladnúť a potom vložte celé korenie do kúska gázy zviazanej špagátom alebo do čajového vrecka.
  • Balíček korenia vložte do hrnca so slivkovou omáčkou a varte bez pokrievky 25–45 minút, kým omáčka nezhustne na požadovanú konzistenciu.
  • Vyhoďte balíček korenia. Nechajte omáčku vychladnúť.
  • Uchovávajte v chladničke, kde vydrží až 2 týždne.

Aby vaša omáčka so slivkami a korením bola super hladká je nutné mať po ruke výkonný tyčový mixér , ktorý si môžete vybrať z našej recenzie!

Lyžička namočená do pohára so slivkovou omáčkou.
Zdroj: leppfarmmarket.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.