Túto obľúbenú a všestrannú slivkovú omáčku použite ku všetkému od vaječných roliek, našich receptov na jarné závitky , knedle, pečené kačice, v luxusných receptoch s rybami , kuracieho mäsa, kreviet alebo s čínskymi rezancami a ryžou. Použite ju na potretie mäsa pred grilovaním alebo ako glazúru na pečené hydinové a bravčové mäso.
Čo budeme potrebovať
- 900 g sliviek (vykôstkovaných a nakrájaných)
- 75 g dužiny z batátov
- 80 g nakrájanej žltej cibule
- 100 ml jablčného octu
- 165 g hnedého cukru
- 55 ml sójovej omáčky alebo tamari
- 30 g medu
- 30 g strúhaného čerstvého zázvoru
- 2 strúčiky cesnaku
- 1 lyžička soli
- tyčinka škorice
- 2 celé badiány
- 4 celé klinčeky
- 0,5 lyžičky korenia
- 0,25 lyžičky celých semien feniklu
Postup
- Všetky ingrediencie okrem zmesi korenia dajte do stredne veľkého hrnca a priveďte do varu.
- Znížte teplotu na stredne nízku a varte bez pokrievky 30 minút.
- Použite ponorný mixér, aby ste všetko v hrnci mohli rozmixovať do hladka.
- Vložte korenie na malú panvicu a opekajte na stredne vysokej teplote, kým sa nerozvonia.
- Dávajte pozor, aby sa korenie nepripálilo, inak bude chutiť horko. Nechajte korenie vychladnúť a potom vložte celé korenie do kúska gázy zviazanej špagátom alebo do čajového vrecka.
- Balíček korenia vložte do hrnca so slivkovou omáčkou a varte bez pokrievky 25–45 minút, kým omáčka nezhustne na požadovanú konzistenciu.
- Vyhoďte balíček korenia. Nechajte omáčku vychladnúť.
- Uchovávajte v chladničke, kde vydrží až 2 týždne.
Aby vaša omáčka so slivkami a korením bola super hladká je nutné mať po ruke výkonný tyčový mixér , ktorý si môžete vybrať z našej recenzie!