Omáčka zo slivkového lekváru

Omáčka zo slivkového lekváru

Toto je najjednoduchšia lekvárová omáčka k mäsu. Stačí len pár ingrediencií a máte skvelú sladkú prílohu na každú večeru. Jednoduchý, 10-minútový recept na slivkovú omáčku z lekváru vhodný pre každú príležitosť!

Čo budeme potrebovať

  • 150 g slivkového lekváru
  • 3 slivky
  • 2 lyžice hnedého cukru
  • 60 ml červeného vína
  • 250 ml hovädzieho vývaru
  • 1 badián

Postup

  • Slivkový lekvár dajte do malého hrnca spolu so slivkami, hnedým cukrom, hovädzím vývarom, červeným vínom a badiánom.
  • Šľahajte, aby sa rýchlo rozpustil cukor.
  • Na strednej teplote priveďte omáčku do varu a potom ju znížte na miernu.
  • Nechajte variť 5 -10 minút, kým slivky nezmäknú.
  • Badián vyberte z omáčky.
  • Mäkké slivky opatrne roztlačte šťouchadlom na zemiaky alebo zadnou stranou lyžice.
  • Omáčka tak získa hustejšiu konzistenciu.
  • Slivkovú omáčku ihneď podávajte, alebo ju nechajte ešte pár minút zredukovať.
  • Omáčka bude postupne hustnúť, čím dlhšie ju budete variť.
Mističky plné hustej omáčky z hotových lekvárov.
Zdroj: loveandoliveoil.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.