Toto je najjednoduchšia lekvárová omáčka k mäsu. Stačí len pár ingrediencií a máte skvelú sladkú prílohu na každú večeru. Jednoduchý, 10-minútový recept na slivkovú omáčku z lekváru vhodný pre každú príležitosť!
Čo budeme potrebovať
- 150 g slivkového lekváru
- 3 slivky
- 2 lyžice hnedého cukru
- 60 ml červeného vína
- 250 ml hovädzieho vývaru
- 1 badián
Postup
- Slivkový lekvár dajte do malého hrnca spolu so slivkami, hnedým cukrom, hovädzím vývarom, červeným vínom a badiánom.
- Šľahajte, aby sa rýchlo rozpustil cukor.
- Na strednej teplote priveďte omáčku do varu a potom ju znížte na miernu.
- Nechajte variť 5 -10 minút, kým slivky nezmäknú.
- Badián vyberte z omáčky.
- Mäkké slivky opatrne roztlačte šťouchadlom na zemiaky alebo zadnou stranou lyžice.
- Omáčka tak získa hustejšiu konzistenciu.
- Slivkovú omáčku ihneď podávajte, alebo ju nechajte ešte pár minút zredukovať.
- Omáčka bude postupne hustnúť, čím dlhšie ju budete variť.