Omáčka zo sušených húb

Omáčka zo sušených húb

V zimných mesiacoch si „hubovku“ ľahko pripravíte z nasušených húb. Jej chuť a vôňa je skvelá.

INGREDIENCIA

  • 2 hrsti sušených húb
  • 1 cibu le
  • 1 lyžička sušeného tymiánu
  • 1 bobkový list
  • 2 guličky nového korenia
  • soľ
  • 4 lyžice zápražky
  • 400 ml vývaru

POSTUP

  1. Huby dajte do misy a zalejte ich horúcou vodou
  2. Nechajte 10 minút napučať
  3. Na oleji orestujte nadrobno nasekanú cibuľu
  4. Pridajte zliate huby, korenie, zalejte vývarom, zahustite zápražkou a osoľte
  5. Na miernom ohni povarte 15 minút
  6. Omáčku podávajte s knedľou. Výborne sa hodí k varenému hovädziemu mäsu.
tmavá hubová omáčka
Zdroj: simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.