Omeleta so špenátom a syrom

Omeleta so špenátom a syrom

Špenát sa často používa na ozdobenie výsledného pokrmu. Skúste ho ale pridať rovno k vajíčkam. Uvidíte, že pokrm tak získa úplne iný rozmer!

Ingrediencie:

  • 2 vajcia
  • 1 šálka čerstvého listového
  • 1/4 šálky koriandra
  • 2 PL nadrobno nakrájané cibule
  • 2 PL nastrúhaného tvrdého syra (voliteľné)
  • 1 PL oleja
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky sušeného mletého zázvoru
  • 1/4 čajovej lyžičky oregana
  • štipka korenia

Postup:

  1. Špenát a koriander dôkladne umyte a nechajte odkvapkať.
  2. Potom ich listy pokrájajte na menšie kúsky.
  3. V miske rozšľahajte vajcia.
  4. Pridajte do misky špenát, koriander, cibuľu, zázvor, oregano korenie a soľ.
  5. Všetko dôkladne premiešajte.
  6. Na panvici rozohrejte olej.
  7. Keď je olej dostatočne horúci, nalejte doň zmes z misky.
  8. Varte do doby, kým vajíčka stuhnú.

Hotovú omeletu posypte pripraveným nastrúhaným syrom a podávajte s čerstvým pečivom.

Špenátová omeleta podávaná s dusenou mrkvou
zdroj: indianhealthyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.