Omeletová rolka so šunkou a syrom

Omeletová rolka so šunkou a syrom

Túto pochúťku je možné rôzne upravovať, a to ako náplň, tak aj vaječné cesto. Do vajec môžete pridať nasekané bylinky alebo korenie, napríklad kari alebo kurkumu. Rolku môžete plniť údeninami, syrmi či zeleninou.

Ingrediencie

  • 8 vajec
  • 150 g šunky
  • 100 g syru (eidam, gouda, scamorza, provola)
  • 50 g strúhaného parmezánu
  • olivový olej
  • soľ, korenie

Postup

  • Vajcia rozšľahajte v miske a dochuťte soľou a korením.
  • Nalejte do formy s rozmermi 30 x 40 cm vyloženou papierom na pečenie ľahko potretým olivovým olejom.
  • Uistite sa, že zmes je rovnomerne rozložená a pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 až 25 minút.
  • Vyberte frittatu z rúry a položte ju na potravinovú fóliu.
  • Po vychladnutí na ňu rozprestrite plátky šunky a syra.
  • Začnite rolovať od dlhšej strany, pomáhajte si zospodu fóliou.
  • Rolku uložte aspoň na hodinu do chladničky.
  • Pred podávaním nakrájajte na plátky s hrúbkou približne jeden a pol cm.
Omeletová roláda so šunkou.
zdroj: fidelityhouse.eu

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.