Túto pochúťku je možné rôzne upravovať, a to ako náplň, tak aj vaječné cesto. Do vajec môžete pridať nasekané bylinky alebo korenie, napríklad kari alebo kurkumu. Rolku môžete plniť údeninami, syrmi či zeleninou.
Ingrediencie
- 8 vajec
- 150 g šunky
- 100 g syru (eidam, gouda, scamorza, provola)
- 50 g strúhaného parmezánu
- olivový olej
- soľ, korenie
Postup
- Vajcia rozšľahajte v miske a dochuťte soľou a korením.
- Nalejte do formy s rozmermi 30 x 40 cm vyloženou papierom na pečenie ľahko potretým olivovým olejom.
- Uistite sa, že zmes je rovnomerne rozložená a pečte v rúre predhriatej na 180 °C asi 20 až 25 minút.
- Vyberte frittatu z rúry a položte ju na potravinovú fóliu.
- Po vychladnutí na ňu rozprestrite plátky šunky a syra.
- Začnite rolovať od dlhšej strany, pomáhajte si zospodu fóliou.
- Rolku uložte aspoň na hodinu do chladničky.
- Pred podávaním nakrájajte na plátky s hrúbkou približne jeden a pol cm.