Opečená bagetka s domácou pečeňovou paštétou

Opečená bagetka s domácou pečeňovou paštétou

Hlavným hrdinom týchto chrumkavých crostini je kuracia pečeň, ale dôležitú úlohu hrajú aj aromatické bylinky, ako je šalvia a rozmarín.

Ingrediencie

  • pečivo (bageta, ciabatta alebo rohlíky)
  • 250 g kuracej pečene
  • 5 plátkov ančovičiek z konzervy
  • 1 červená cibuľa
  • 30 g kapary
  • 35 g masla
  • 45 g bieleho vína
  • 100 g kuracieho vývaru
  • 1 PL sardelovej pasty
  • 1 čajová lyžička horčice
  • olivový olej
  • rozmarín
  • šalvia
  • soľ, korenie

Postup

  1. Červenú cibuľu olúpte a nakrájajte na tenké plátky.
  2. Vložte do panvice s rozpáleným olejom a niekoľko minút ju poduste.
  3. Pridajte niekoľko lístkov šalvie a vetvičku rozmarínu.
  4. Nechajte niekoľko minút rozvoňať a pravidelne miešajte.
  5. Pridajte pečeň, premiešajte a nechajte niekoľko minút podusiť.
  6. Vyberte korenie a prilejte víno.
  7. Keď sa alkohol odparí, pridajte horúci kurací vývar a varte približne 10 minút.
  8. Potom vypnite plameň a pridajte ančovičky a vodou prepláchnuté kapary.
  9. Pridajte maslo, horčicu a sardelovú pastu.
  10. Ihneď všetko dôkladne premiešajte, aby sa maslo rozpustilo.
  11. Pridajte malé množstvo nasekanej šalvie a premiešajte.
  12. Potom zmes vyklopte na doštičku a nožom pokrájajte na malé kúsky. Môžete použiť aj mixér.
  13. Ochutnajte a v prípade potreby dochuťte soľou a korením.
Opečené crostini s pečeňovou nátierkou.
zdroj: cookist.it

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.