Opečená bagetka s grilovaným baklažánom a sladkou cibuľou

Opečená bagetka s grilovaným baklažánom a sladkou cibuľou

Bruschetta so smotanovou zmesou s grilovaným baklažánom, sladkou cibuľou a parmezánom uspokojí všetky vaše chuťové bunky a vy si na originálnu verziu s paradajkami ani nespomeniete!

Ingrediencie

  • 1 stredný baklažán (cca 500 g)
  • 1 stredne veľká sladká cibuľa
  • 1/2 šálky smotany na šľahanie
  • 4 strúčiky cesnaku, nakrájané na tenké plátky
  • 2 lyžičky čerstvých lístkov tymiánu, nakrájaných
  • 1/4 šálky extra panenského olivového oleja plus trochu navyše
  • soľ a čerstvo mleté ​​čierne korenie
  • 1/4 šálky čerstvo nastrúhaného Parmigiano-Reggiano
  • asi 1/2 bagety, nakrájaná diagonálne na plátky s hrúbkou cca 1,3 cm

Postup

  1. Rozpáľte gril na strednú teplotu.
  2. Odrežte cca 1,3 cm od hornej a spodnej časti baklažánu.
  3. Baklažán nakrájajte pozdĺžne na plátky s hrúbkou cca 1,3 cm.
  4. Cibuľu nakrájajte priečne na 1,3 cm hrubé plátky.
  5. V malom hrnci na stredne vysokom plameni priveďte do varu zmes smotany, cesnaku a tymiánu.
  6. Znížte teplotu na strednú a varte domäkka, kým sa smotana nezredukuje na polovicu, 3 až 5 minút.
  7. Odoberte z platne.
  8. Keď je gril pripravený, potrite obe strany baklažánu a plátky cibule 1/4 šálky olivového oleja.
  9. Zeleninu rozložte na gril a grilujte so zatvoreným vekom, kým nezačnú z jednej strany mäknúť a nezanechávajú stopy po grilovaní, 2 až 3 minúty pri baklažáne a 5 až 6 minút pri cibule.
  10. Otočte a opekajte druhé strany so zavretým vekom, kým baklažán nezmäkne a cibuľa sa pekne neopečie, ale nie nutne úplne domäkka, 2 až 3 minúty pre baklažán a 5 až 6 minút pre cibuľu.
  11. Preneste baklažán na doštičku a posypte 1/4 lyžičkou soli a 1/4 lyžičkou korenia.
  12. Preneste cibuľu na veľký plát alobalu, pekne plátky naskladajte vedľa seba, pevne zabaľte a nechajte odpočívať, kým zvyškové teplo cibuľu nezmäkčí, asi 5 minút.
  13. Nakrájajte baklažán a cibuľu nahrubo a zmiešajte v strednej miske.
  14. Pridajte smotanovú zmes a syr.
  15. Premiešajte.
  16. Ochutnajte a podľa potreby dosoľte a okoreňte.
  17. Plátky bagety potrite z oboch strán olejom a grilujte, kým nebudú ľahko zlatisté, 30 sekúnd až 1 minútu z každej strany.
  18. Na každý plátok naložte štedrú hrsť baklažánovej zmesi a servírujte.
Plátky opečené veky so smotanovou zmesou s grilovaným baklažánom, sladkou cibuľou a parmezánom servírované na tácke.
www.finecooking.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.