Nátierky na všetky možné spôsoby patria k raňajkovej klasike. Do našej syrovej nátierky sme pridali čerstvé reďkovky a vajíčka, ktoré sú, rovnako ako syrečky, ďalším skvelým zdrojom bielkovín, čo náš mozog skutočne ráno potrebuje a bez nich sa mu nechce veľmi fungovať.
INGREDIENCIA
- 200 g čerstvého syra žervé
- 100 g olomouckých tvarôžkov
- 2 vajcia uvarené natvrdo
- 4 reďkovky
- 2 lyžice pažítky nakrájané najemno
- toastový chlieb
POSTUP
- Nastrúhané syrečky utrite s čerstvým žervou.
- Pridajte vajíčka nakrájané na menšie kocky, nastrúhané reďkovky a premiešajte.
- Podľa vlastnej chuti môžete pridať trochu bieleho korenia.
- So soľou buďte však opatrní, syrečky sú už slané.
- Na panvici alebo v hriankovači opečte chlieb.
- Každý krajec natrite tvarôžkovou nátierkou a posypte pažítkou.
- Užite si to!