Blanšírovaný špenát premiešaný s rozdrobenou fetou a nakrájanými paradajkami vytvára luxusný topping, ktorým si potrite opečený chlieb a jednoducho tak vykúzlite na stôl úžasnú ľahkú večeru alebo chutné predjedlo.
Ingrediencie
- ¼ šálky špenátu blanšírovaného, vytlačeného a nakrájaného
- ¼ šálky rozdrobené fety
- ¼ šálky paradajok zbavených semienok a nahrubo nakrájaných
- soľ podľa chuti
- korenie podľa chuti
- 6 plátkov chleba
- 1 strúčik cesnaku, nakrájaný na polovicu
- extra panenský olivový olej
Postup
- Zmiešajte nakrájaný špenát, syr a paradajky.
- Dochuťte soľou a korením.
- Chlieb opekajte do svetlo hneda
- Plátky chleba potrieme z oboch strán rezanými stranami cesnaku.
- Pokvapkajte olivovým olejom.
- Špenátovú zmes rozdeľte na plátky chleba a ihneď podávajte!
Máme pre vás aj obľúbené recepty na taliansky šalát s mozzarellou a bazalkou v 8 rôznych verziách. Vyskúšajte ich všetky!