Opečený chlieb so špenátom, fetou a paradajkami

Opečený chlieb so špenátom, fetou a paradajkami

Blanšírovaný špenát premiešaný s rozdrobenou fetou a nakrájanými paradajkami vytvára luxusný topping, ktorým si potrite opečený chlieb a jednoducho tak vykúzlite na stôl úžasnú ľahkú večeru alebo chutné predjedlo.

Ingrediencie

  • ¼ šálky špenátu blanšírovaného, ​​vytlačeného a nakrájaného
  • ¼ šálky rozdrobené fety
  • ¼ šálky paradajok zbavených semienok a nahrubo nakrájaných
  • soľ podľa chuti
  • korenie podľa chuti
  • 6 plátkov chleba
  • 1 strúčik cesnaku, nakrájaný na polovicu
  • extra panenský olivový olej

Postup

  1. Zmiešajte nakrájaný špenát, syr a paradajky.
  2. Dochuťte soľou a korením.
  3. Chlieb opekajte do svetlo hneda
  4. Plátky chleba potrieme z oboch strán rezanými stranami cesnaku.
  5. Pokvapkajte olivovým olejom.
  6. Špenátovú zmes rozdeľte na plátky chleba a ihneď podávajte!
Blanšírovaný špenát premiešaný s rozdrobenou fetou a nakrájanými paradajkami, servírovaný na dvoch opečených chleboch na mriežke.
www.renaissance.mom

Máme pre vás aj obľúbené recepty na taliansky šalát s mozzarellou a bazalkou v 8 rôznych verziách. Vyskúšajte ich všetky!

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.