Pridaním malého množstva alkoholu sa aj pečenie stáva veselším.
Najčastejšie sa do cukroviniek dáva rum, ktorého vône aj chuť sú nezameniteľné.
Inšpirujte sa našimi receptami na opité pečivo!
Vaječné koňak, griotka, rozmanité druhy likérov, orechovka či medovina urobia vaše pečivo ešte chutnejšie.
Pridať ich môžete to cesta, krémov aj polevy.
Ktorý variant vyskúšate ako prvý?
Naše recepty
Skvelým pomocníkom nielen na prípravu opitých cukroviniek je kvalitný šľahač. Pokiaľ neviete, ako si elektrický ručný šľahač vybrať , navštívte náš veľký porovnávací test.
Alkohol a pečenie
Najrôznejší alkohol ku slávnostným chvíľam tak nejako patrí. Nemusí však ísť len o prípitky. Prečo ho nevyužiť aj pri vianočnom pečení? Rum, griotka, brandy, mandľový, kávový či orechový likér, medovina aj tradičný vaječný koňak chutia a vonia skvele nielen samostatne, ale aj pokiaľ sa rozhodnete s ich pomocou oživiť vaše vianočné pečivo.
Účinkov alkoholu sa nemusíte nijako obávať, pretože v receptoch na opité pečivo sa ho vždy používa len málo a navyše ak sa alkohol pridá napríklad do cesta, pečením sa ho väčšina odparí. Zostane len jeho vôňa a chuť. Okrem cesta ním môžete ozvláštniť aj najrôznejšie náplne, krémy a polevy. Obľúbená je predovšetkým kombinácia s orechmi a čokoládou.