Na prípravu cukroviniek môžete využiť nielen rum či vaječný koňak, ale aj orechovku.
Ingrediencie:
- 2 a 1/2 šálky hladkej múky
- 1/2 čajovej lyžičky soli
- 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
- 1/4 čajovej lyžičky mletého zázvoru
- 170 g masla
- 70 g mascarpone
- 1/2 šálky kryštálového cukru
- 1/2 šálky hnedého cukru
- 1 žĺtok
- 1 PL orechového likéru
Čokoládovo-orechová náplň
- 70 g masla
- 1 šálka práškového cukru
- 50 g mletých vlašských orechov
- štipka soli
- 140 g čokolády
Postup:
- V mise zmiešajte múku, soľ, škoricu a zázvor.
- Maslo, mascarpone a cukry šľahajte mixérom, kým nebudú nadýchané.
- Vmiešajte žĺtok a orechový likér.
- Potom pridajte múčnu zmes a šľahajte, kým sa nespoja.
- Vypracované cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte aspoň na hodinu do chladničky.
- Jednotlivé formičky na orechy naplňte cestom a odkladajte na plech.
- Vložte asi na hodinu do mrazničky.
- Predhrejte si rúru na 160°C.
- Opité pečivo pečte približne 25 minút.
- Nechajte vychladnúť av medziobdobí si pripravte náplň na zlepenie.
- Maslo a cukor ušľahajte do nadýchanej peny.
- Do zmesi zašľahajte vlašské orechy a soľ.
- Vmiešajte rozpustenú čokoládu.
- Vzniknutou zmesou k sebe vždy dva kusy cukroviniek zlepte.