Opité vianočné pečivo s orechmi

Opité vianočné pečivo s orechmi

Na prípravu cukroviniek môžete využiť nielen rum či vaječný koňak, ale aj orechovku.

Ingrediencie:

  • 2 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1/2 čajovej lyžičky mletej škorice
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého zázvoru
  • 170 g masla
  • 70 g mascarpone
  • 1/2 šálky kryštálového cukru
  • 1/2 šálky hnedého cukru
  • 1 žĺtok
  • 1 PL orechového likéru

Čokoládovo-orechová náplň

  • 70 g masla
  • 1 šálka práškového cukru
  • 50 g mletých vlašských orechov
  • štipka soli
  • 140 g čokolády

Postup:

  1. V mise zmiešajte múku, soľ, škoricu a zázvor.
  2. Maslo, mascarpone a cukry šľahajte mixérom, kým nebudú nadýchané.
  3. Vmiešajte žĺtok a orechový likér.
  4. Potom pridajte múčnu zmes a šľahajte, kým sa nespoja.
  5. Vypracované cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte aspoň na hodinu do chladničky.
  6. Jednotlivé formičky na orechy naplňte cestom a odkladajte na plech.
  7. Vložte asi na hodinu do mrazničky.
  8. Predhrejte si rúru na 160°C.
  9. Opité pečivo pečte približne 25 minút.
  10. Nechajte vychladnúť av medziobdobí si pripravte náplň na zlepenie.
  11. Maslo a cukor ušľahajte do nadýchanej peny.
  12. Do zmesi zašľahajte vlašské orechy a soľ.
  13. Vmiešajte rozpustenú čokoládu.
  14. Vzniknutou zmesou k sebe vždy dva kusy cukroviniek zlepte.
Vianočné pečivo v tvare orechov s orechovým likérom.
zdroj: delish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.