Jednoduché a chuťovo veľmi zaujímavé pečivo, na ktoré okrem vaječného koňaku potrebujte tiež tvrdé cukríky.
Ingrediencie:
- 2 šálky hladkej múky
- 2/3 šálky masla
- 1 šálka cukru
- 1/4 šálky vaječného koňaku
- 1 vajce
- 1/2 šálky rozdrvených tvrdých cukríkov, napríklad bon pari
- 3/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
- 1/4 čajovej lyžičky soli
- 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška
Poleva
- 3 šálky práškového cukru
- vaječný likér
Postup:
- V mise preosejte múku, prášok do pečiva, soľ a muškátový oriešok.
- V inej mise vyšľahajte maslo s cukrom do svetlej a krémovej konzistencie.
- Pridajte zmes do múčnej zmesi a premiešajte, kým sa nespoja.
- V malej miske zmiešajte vajcia a vaječný koňak.
- Pridajte všetko naraz do múčnej zmesi a vytvorte cesto.
- Misu prikryte potravinovú fóliu a vložte na 2 hodiny do chladničky.
- Vychladené cesto rozvaľkajte na plát s hrúbkou približne pol centimetra.
- Pomocou vykrajovačov, ktoré používate na linecké, vykrájajte požadované tvary.
- Vianočné pečivo odkladajte na plechy vyložené papierom na pečenie.
- Každý stred cukroví naplňte niekoľkými kúskami tvrdých cukríkov, ktoré ste rozdrvili pomocou mixéra.
- Pečte v rúre predhriatej na 170 ° C približne 12-15 minút.
- Keď vianočné pečivo chladne, pripravte si polevu.
- Múčkový cukor zmiešajte s malým množstvom vaječného koňaku a vymiešajte do požadovanej konzistencie.
- Ozdobte pomocou kornútku z papiera na pečenie.
Máte radi cudzie recepty na vianočné pečivo? Upečte si s nami úžasné išelské pečivo , ktoré pochádza od našich rakúskych susedov.