Opité vianočné pečivo s vaječným koňakom

Opité vianočné pečivo s vaječným koňakom

Jednoduché a chuťovo veľmi zaujímavé pečivo, na ktoré okrem vaječného koňaku potrebujte tiež tvrdé cukríky.

Ingrediencie:

  • 2 šálky hladkej múky
  • 2/3 šálky masla
  • 1 šálka cukru
  • 1/4 šálky vaječného koňaku
  • 1 vajce
  • 1/2 šálky rozdrvených tvrdých cukríkov, napríklad bon pari
  • 3/4 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/4 čajovej lyžičky soli
  • 1/4 čajovej lyžičky mletého muškátového orieška

Poleva

  • 3 šálky práškového cukru
  • vaječný likér

Postup:

  1. V mise preosejte múku, prášok do pečiva, soľ a muškátový oriešok.
  2. V inej mise vyšľahajte maslo s cukrom do svetlej a krémovej konzistencie.
  3. Pridajte zmes do múčnej zmesi a premiešajte, kým sa nespoja.
  4. V malej miske zmiešajte vajcia a vaječný koňak.
  5. Pridajte všetko naraz do múčnej zmesi a vytvorte cesto.
  6. Misu prikryte potravinovú fóliu a vložte na 2 hodiny do chladničky.
  7. Vychladené cesto rozvaľkajte na plát s hrúbkou približne pol centimetra.
  8. Pomocou vykrajovačov, ktoré používate na linecké, vykrájajte požadované tvary.
  9. Vianočné pečivo odkladajte na plechy vyložené papierom na pečenie.
  10. Každý stred cukroví naplňte niekoľkými kúskami tvrdých cukríkov, ktoré ste rozdrvili pomocou mixéra.
  11. Pečte v rúre predhriatej na 170 ° C približne 12-15 minút.
  12. Keď vianočné pečivo chladne, pripravte si polevu.
  13. Múčkový cukor zmiešajte s malým množstvom vaječného koňaku a vymiešajte do požadovanej konzistencie.
  14. Ozdobte pomocou kornútku z papiera na pečenie.
Vianočné pečivo v tvare srdiečok s vaječným koňakom.
zdroj: somewhatsimple.com

Máte radi cudzie recepty na vianočné pečivo? Upečte si s nami úžasné išelské pečivo , ktoré pochádza od našich rakúskych susedov.

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.