Vďaka kombinácii oleja, orechov a jogurt je táto bábovka dokonale vláčna, jemná a veľmi chutná. Uvidíte, že jeden kúsok vám rozhodne stačiť nebude.
Ingrediencie:
- 200 g cukru kryštál
- 1 vrecko vanilkového cukru
- 150 ml oleja
- 200 g polohrubej múky
- 200 g strúhaných vlašských orechov (môžu byť aj lieskové)
- 1 vrecúško kypriaceho prášku do pečiva
- 250 ml jogurtu (biely, grécky)
- Múčkový cukor na posypanie
Postup:
- Začneme tým, že si predhrejeme rúru na 180 stupňov.
- Formu na bábovku vymastíme tukom a vysypeme múkou.
- Do misy rozklepneme vajcia, pridáme kryštálový aj vanilkový cukor a našľaháme do peny.
- Potom začneme pomaly prilievať za stáleho miešania olej.
- Primiešame jogurt a tiež múku zmiešanú s práškom do pečiva.
- Všetko dôkladne zamiešame, aby bolo cesto pekne nadýchané a hladké.
- Vlejeme do pripravenej formy a pečieme v predhriatej rúre asi 60 minút.
- Hotovú bábovku vyberieme z rúry a na chvíľku odstavíme.
- Po pár minútach vyklopíme z formy a posypeme práškovým cukrom.