Tieto tradičné rožky s orechovou náplňou, sú chuťovo úplne dokonalé! Aj keď sa tradične pečú na Vianoce, sú vynikajúce v každom ročnom období! A viete, kde bude táto náplň vôbec najlepšia? No predsa vo svadobných koláčikoch . Keď sú plnené orechy nemajú konkurenciu.
Čo budeme potrebovať
- 280 g múky
- ½ lyžičky soli
- 230 g smotanového syra
- 230 g masla (zmäknutého)
- 115 g krupicového cukru
Na náplň
- 230 g vlašských orechov (jemne mletých)
- 230 g cukru
- 130 ml mlieka (teplého)
- 2 lyžice masla (rozpusteného)
Postup
- Zmiešajte ingrediencie na náplň v strednej miske s použitím iba 30 ml teplého mlieka. Zmes by mala byť hustá, ale stále roztierateľná.
- Do stredne veľkej misy preosejeme múku a soľ a dáme bokom.
- Smotanový syr a maslo vyšľahajte spolu, aby vznikol krém.
- Pomaly pridávajte múku.
- Cesto rozdeľte na 4 rovnaké časti. Zabaľte do igelitu a dajte do chladničky, aspoň na 2 hodiny.
- Predhrejte rúru na 180 stupňov.
- Vál na cesto bohato posypte kryštálovým cukrom a potom po ňom cesto rozvaľkajte.
- Cesto nakrájajte na 16 menších štvorcov.
- Do jedného rohu každého štvorca dajte kopček náplne, približne ½ lyžičky.
- Začnite v rohu s náplňou a zrolujte cesto okolo náplne.
- Rožky s orechovou náplňou posypte krupicovým cukrom.
- Pečte 12-14 minút, kým spodné okraje nezezlátnu.