Orechová plnka s bylinkami

Orechová plnka s bylinkami

Ak chcete naplniť morku alebo kura, budete potrebovať dobrú plnku! A preto sme tu my s receptom na plnku z orechov, po ktorej sa všetci budú môcť utĺcť, aká je výborná! Podávajte ju napríklad ku kurčaťu pečenom v alobale , to je najlepšia kombinácia.

Čo budeme potrebovať

  • 1 bochník chrumkavého bieleho chleba (nakrájaný na kocky)
  • 3 lyžice masla
  • 1 stredne žltá cibuľa (nakrájaná na kocky)
  • 2 veľké stopky zeleru (nakrájané na kocky)
  • 4 strúčiky cesnaku (nakrájané nahrubo)
  • 200 g hrozienok
  • 250 g nahrubo nasekaných opečených vlašských orechov
  • 2 lyžice nasekaných čerstvých listov šalvie
  • 1 lyžica oregana
  • 1 lyžica čerstvého rozmarínu
  • 1 lyžica nasekaných lístkov čerstvého tymiánu
  • soľ
  • mleté korenie
  • 30 g nahrubo nasekané čerstvé petržlenové vňate
  • 3 veľké vajcia (rozšľahané)
  • 750 ml kuracieho vývaru

Postup

  • Predhrejte rúru na 200 stupňov.
  • Na dva plechy na pečenie položte na ne chlieb v jednej vrstve. Opekajte, kým nebude suchý a svetlo zlatistý, 10 až 12 minút. Nechajte vychladnúť.
  • Medzitým zľahka potrite maslom zapekaciu misu.
  • Vo veľkej panvici rozpustite maslo na strednú teplotu.
  • Pridajte cibuľu, zeler a cesnak a za častého miešania varte, kým cibuľa a zeler nezmäknú, asi 7 minút.
  • Pridajte hrozienka, vlašské orechy, šalvia, oregano, rozmarín a lístky tymiánu a varte za miešania 1 minútu.
  • Preložte do veľkej misy a dochuťte soľou a korením.
  • Pridajte petržlen, vajcia a chlieb. Všetko premiešajte, aby sa spojilo.
  • Pridajte postupne vývar, a po každom pridaní miešajte, kým sa nevstrebe.
  • Dochuťte soľou a korením a plnku preložíme do zapekacej misy.
  • Pečte, kým orechová plnka nie je tmavo zlatistej farby, 25 až 30 minút.
  • Pred podávaním nechajte 5 minút odležať.
Zapekacia miska plná mäkké a nadýchané plnky ovonené bylinkami.
Zdroj: delish.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.