Orechová roláda s kávovým krémom

Orechová roláda s kávovým krémom

Pre milovníkov orechov a kávy prinášame niečo špeciálne. Orechová roláda s kávovým krémom je priam božská. Príprava je úplne jednoduchá, ale výsledkom nepohrdne žiadny člen vašej rodiny.

INGREDIENCIA

Cesto

  • základné piškótové cesto
  • 60 g mletých vlašských orechov

Krém

  • 250 g masla
  • 200 g cukru múčky
  • 200 ml mlieka
  • 70 g hladkej múky
  • 3 žĺtky
  • 6 lyžíc kávy

POSTUP

  1. Na prípravu piškótového cesta využite základný recept, iba do neho primiešajte vlašské orechy.
  2. Nechajte vychladnúť a pripravte si krém.
  3. Uvarte silnú malú kávu (cca 100 ml) a nechajte vychladnúť.
  4. Zmiešajte mlieko, cukor, múku a žĺtky a uvarte hustú kašu.
  5. Do kaše zašľahajte kávu a maslo.
  6. Menšiu časť krému odložte bokom.
  7. Zvyšok rozotrite na cesto a zarolujte.
  8. Oddelenú časť krému natrite na povrch stočenej rolády.
  9. Pokiaľ vám zostane viac orechov, môžete nimi roládu posypať.
Orechovo-kávová piškótová roláda na sklenenej tácke, posypaná plátkami orechov
zdroj : ohnuts.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.