Pre milovníkov orechov a kávy prinášame niečo špeciálne. Orechová roláda s kávovým krémom je priam božská. Príprava je úplne jednoduchá, ale výsledkom nepohrdne žiadny člen vašej rodiny.
INGREDIENCIA
Cesto
- základné piškótové cesto
- 60 g mletých vlašských orechov
Krém
- 250 g masla
- 200 g cukru múčky
- 200 ml mlieka
- 70 g hladkej múky
- 3 žĺtky
- 6 lyžíc kávy
POSTUP
- Na prípravu piškótového cesta využite základný recept, iba do neho primiešajte vlašské orechy.
- Nechajte vychladnúť a pripravte si krém.
- Uvarte silnú malú kávu (cca 100 ml) a nechajte vychladnúť.
- Zmiešajte mlieko, cukor, múku a žĺtky a uvarte hustú kašu.
- Do kaše zašľahajte kávu a maslo.
- Menšiu časť krému odložte bokom.
- Zvyšok rozotrite na cesto a zarolujte.
- Oddelenú časť krému natrite na povrch stočenej rolády.
- Pokiaľ vám zostane viac orechov, môžete nimi roládu posypať.