K vianočným cukrovinkám neodmysliteľne patria orechy, ktoré môžete dať do cesta aj do krémov.
Patríte aj medzi milovníkov tejto sviatočnej dobroty?
Potom sa inšpirujte našimi chutnými receptami na orechové vianočné pečivo.
Verte, že ho budete milovať.
Naše recepty
Zdobenie vianočných cukroviniek orechy
Orechy na zdobenie používame rôznymi spôsobmi .
Niektoré pečivo sa zdobí už pred pečením a to tak, že sa sype nahrubo mletými alebo sekanými orechmi. Na tvary z lineckého cesta sa môže ozdobnou špičkou nastriekať orechová pena z tuhého snehu z bielkov .
Takto ozdobené pečivo sa potom predkladá ako samostatné pečivo alebo tvorí vrchný diel plneného pečiva . Široké použitie majú orechy ako ozdoba na polievanom pečivo, kde ich môžeme použiť na tmavú aj svetlú polevu.
Nepečené pečivo zdobíme kúskami orechov na povrchu , ale môžeme ich do hmoty pri tvarovaní aj zapracovať a potom tvoria náplň.
Olúpanými a polenými mandľami zdobíme tmavú polevu, perníčky alebo kakaové pečivo. Mandle sa hodia aj do nepečených cukroviniek ako vrchná ozdoba alebo vnútorná náplň.
Orechy sú veľmi zdravé v primeranom množstve. Aby vám teda vydržali po dlhšiu dobu, prečítajte si náš článok o tom, ako orechy zavárať .