Najjednoduchšie nepečené proteínové guličky na svete zo štyroch rôznych druhov orechov, dajú vzniknúť štyrom rôznym príchutiam – čokoládovo arašidové pokušenie, pochutina z tahini pasty, guličky so škoricou a hrozienkami a mandľová radosť. Urobte si 10 minút času na výrobu týchto dobrôt a maškrtte zdravo celý deň!
Čo budeme potrebovať
Na arašidové guličky
- 400 g ovsených vločiek
- 250 g prírodného arašidového masla
- 60 g medu (alebo javorového sirupu)
- 50-60 g čokoládového proteínového prášku (alebo kakaa)
- 2 lyžice čokoládových lupienkov
Na mandľové guličky
- 400 g ovsených vločiek
- 250 g prírodného mandľového masla
- 60 ml medu (alebo javorového sirupu)
- 50-60 g čokoládového proteínového prášku (alebo kakaa)
- 2 lyžice nesladeného strúhaného kokosu
- 75 g mletých mandlí
Na kešu guličky
- 400 g ovsených vločiek
- 250 g kešu masla
- 60 ml medu (alebo javorového sirupu)
- 50-60 gramov vanilkového proteínového prášku
- 2 lyžice hrozienok
- ¼ lyžičky škorice
- 75 g trstinového cukru
Na sezamové guličky
- 400 g ovsených vločiek
- 200 g tahini
- 60 ml medu (alebo javorového sirupu)
- 50-60 gramov vanilkového proteínového prášku
- 2 lyžice mini čokoládových lupienkov
- 75 g kakaa
Postup
- Na arašidové nepečené guličky vložíme vločky, arašidové maslo, med, proteínový prášok a čokoládové lupienky do veľkej misy
- Ingrediencie miešame, aby sa spojili
- Z počiatku sa nám cesto môže zdať príliš husté a bude potrebné trochu sily, ale pri dlhšom miešaní sa spojí
- Akonáhle sa ingrediencie spoja, použijeme malú naberačku na cesto na naberanie a tvarujeme ho do guličiek
- Uchovávajte v zakrytej nádobe v chladničke alebo mrazničke
- Na mandľové guličky dáme do veľkej misy vločky, mandľové maslo, med, proteínový prášok a strúhaný kokos
- Všetko spolu zmiešame, aby sa prísady spojili
- Cesto bude hutné, ale dlhším spracovaním sa ingrediencie premiešajú
- Potom z cesta tvarujeme guličky
- Tie následne obalíme v mletých mandliach a dáme ich do
- Na nepečené kešu guličky dáme do veľkej misy vločky, kešu maslo, med, proteínový prášok, hrozienka a škoricu
- Všetko spoločne zmiešame a následne z cesta tvarujeme guličky
- Guľôčky následne obalíme v trstinovom cukre a uchovávame v chlade
- Na guličky zo sezamu dáme do veľkej misy vločky, tahini, med, proteínový prášok a čokoládové lupienky
- Všetko premiešame az cesta vytvarujeme guličky
- Vytvarované guličky obalíme v kakau a uchovávame v chlade