Sú veľmi lahodné, jemné, a keď ich vložíme do úst, doslova sa rozplývajú na jazyku. Raz ochutnáte a uvidíte, že sa táto dobrota stane obľúbenou súčasťou Vianoc. Už len vďaka tomu, že sú hneď hotové a môžete ich pripraviť pokojne až na poslednú chvíľu.
Ingrediencie:
- 1 hrnček zmäknutého soleného masla
- 1/4 hrnčeka kvalitného medu
- 2 lyžičky vanilkového extraktu
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 1/2 hrnčeka nasekaných vlašských orechov
- 1 hrnček práškového cukru na obaľovanie
Postup:
- Predhrejeme si rúru na 150 stupňov.
- Do misky dáme maslo, med aj vanilkový extrakt a elektrickým šľahačom vyšľaháme, aby vznikla krémová hmota.
- Vmiešame po častiach múku a dobre premiešame.
- Nakoniec prisypeme vlašské orechy a znova dôkladne premiešame, aby sa všetko spojilo.
- Z cesta tvoríme tak 1 – 2 cm veľké guličky, ktoré narovnáme na vymastený plech.
- Vložíme do predhriatej rúry a pečieme do svetlo zlatistej farby po dobu 30 až 45 minút.
- Upečené vyberieme a necháme zhruba 5 minút odpočívať, aby guličky trochu vychladli, zhruba tak 5 minút.
- Múčkový cukor nasypeme do misky a teplé guličky v ňom obalíme.