Orechové pečivo s balzamikovým octom

Orechové pečivo s balzamikovým octom

Okrem klasického bieleho octu môžete na pečenie vianočného pečiva použiť aj rozmanité druhy balzamikových octov. Presvedčte sa o tom prostredníctvom tohto receptu!

Ingrediencie:

  • 2 šálky nasekaných pražených lieskových orieškov
  • 1 a 1/2 šálky hladkej múky
  • 1/2 šálky masla
  • 1 a 1/2 šálky cukru
  • 4 vajcia
  • 100 g horkej čokolády, nasekané na kúsky
  • 2 šálky čokoládových lupienkov
  • 1/2 čajovej lyžičky prášku do pečiva
  • 1/2 čajovej lyžičky soli
  • 1 čajová lyžička malinového balzamikového octu
  • 1 čajová lyžička vanilkového extraktu

Na polevu

  • 1 šálka práškového cukru
  • 2 PL kakaového prášku
  • 3-4 čajové lyžičky vody
  • 3-4 čajové lyžičky malinového balzamikového octu

Postup:

  1. Predhrejte si rúru na 170°C.
  2. Plech na pečenie vyložte papierom na pečenie.
  3. V hrnci rozpustite na miernom ohni za stáleho miešania maslo, čokoládu a polovicu čokoládových lupienkov. Dajte bokom.
  4. V mise zmiešajte múku, prášok do pečiva a soľ. Dajte bokom.
  5. V mixéri vyšľahajte vajcia, cukor, balzamikový ocot a vanilku.
  6. Pridajte zmes múky a dobre premiešajte.
  7. Pridajte čokoládovú zmes a miešajte, kým sa všetko nespojí.
  8. Na záver vmiešajte zvyšnú časť čokoládových kúskov a oriešky.
  9. Cesto pomocou lyžice rozprestrite v tvare koliesok na papier na pečenie.
  10. Pečte približne 8-10 minút.
  11. Zatiaľ čo octové pečivo chladne, pripravte si polevu.
  12. V mise vyšľahajte prísady a potom polevou ozdobte vychladnutými cukrovinkami.
Orechové pečivo s balzamikovým octom.
Zdroj: thespiffycookie.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.