Orechové pečivo s čokoládovou polevou

Orechové pečivo s čokoládovou polevou

Lahodné tyčinky či štvorčeky plné vlašských orechov sú jemné, dokonale chrumkavé s drobivou náplňou a lahodnou polevou. Príprava sa môže zdať zložitá, ale verte, že je to hračka.

Ingrediencie:

Na nepečený korpus:

  • 1/2 hrnčeka kokosovej múky
  • 1/2 hrnčeka polených vlašských orechov
  • Štipka soli
  • 3 polievkové lyžice kokosového oleja (musia mať izbovú teplotu)
  • 1 lyžica javorového sirupu
  • 1 lyžička vanilkového extraktu

Na náplň:

  • 8 – 10 kúskov datlí
  • 1 hrnček delených vlašských orechov
  • 1/2 hrnčeka strúhaného kokosu
  • Štipka soli

Na polevu:

  • 1 balenie tmavej čokolády
  • 1/3 hrnčeka arašidového masla

Postup:

  • Do nádoby kuchynského robota či mixéra dáme kokosovú múku, vlašské orechy, soľ a na strednú rýchlosť mixujeme.
  • Potom prilejeme kokosový olej, javorový sirup aj vanilkový extrakt. Mixujeme, aby sa všetko spojilo, pričom niekoľkokrát mixér vypneme a odlúpneme kúsky hmoty od stien nádoby.
  • Pripravíme si štvorcovú formu, vyložíme ju papierom na pečenie a preložíme do nej hotovú hmotu, ktorú prstami natlačíme na celé dno.
  • Opláchneme misu od robota a vložíme do nej všetky suroviny na náplň.
  • Na strednú rýchlosť všetko mixujeme, až sa utvorí hladký krém, ktorý prelejeme na pripravenú základňu v pekáči.
  • Rozprestrieme a dáme na 30 minút do chladničky.
  • Nakoniec dáme čokoládu rozpustiť do vodného kúpeľa a miešame, kým nie je pekne hladká.
  • Odstránime z platne a pridáme arašidové maslo. Nalejeme na náplň a uhladíme.
  • Dáme do chladničky a necháme oddýchnuť najlepšie cez noc. Pokiaľ sa nám nechce čakať tak dlho, chladíme aspoň 3 hodiny.
  • Potom už len stačí rozdeliť na 16 rovnako veľkých kúskov a servírovať.
  • Skladujeme v chladničke a môžeme si časť uložiť aj do mrazničky.
Tyčinky plné orechov, čokolády a datlí.
Zdroj: https://bakeitpaleo.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.