Orechové pečivo so žĺtkovou polevou

Orechové pečivo so žĺtkovou polevou

Jeden z najklasickejších receptov so žĺtkami, ktorý na vašom vianočnom stole nesmie chýbať.

Ingrediencie:

  • 450 g masla
  • 400 g kryštálového cukru
  • 250 g mletých vlašských orechov
  • 250 g hladkej múky
  • 6 bielkov

Poleva

  • 6 žĺtkov
  • 180 g práškového cukru
  • horká čokoláda na ozdobu

Postup:

  1. Predhrejte rúru na 170°C.
  2. V mixéri vyšľahajte maslo s cukrom do svetlej a nadýchanej peny.
  3. Znížte rýchlosť mixéra a pridajte vlašské orechy.
  4. Po lyžiciach pridávajte múku a premiešajte.
  5. V inej mise ušľahajte bielky do tuhého snehu.
  6. Sneh pomaly pridávajte do cesta a opatrne premiešajte.
  7. Cesto vlejte do vymasteného a múkou vysypaného hlbšieho plechu alebo zapekacej misky.
  8. Pečte približne 30-40 minút dozlatista.
  9. V medziobdobí si pripravte polevu.
  10. V mise zmiešajte žĺtky a práškový cukor.
  11. Touto polevou po vybratí z rúry ihneď polejte opečený orechový koláč a pomocou stierky uhlaďte.
  12. Vráťte plech do rúry a pečte ešte 2-3 minúty.
  13. Vypnite rúru a nechajte vo vnútri ešte 5 minút, kým poleva nestuhne.
  14. Po vychladnutí ozdobte rozpustenou horkou čokoládou a rozkrájajte na jednotlivé kúsky.
Kúsky orechových cukroviniek so žĺtkovou polevou.
zdroj: thebossykitchen.com

Orechy, vlašské aj lieskové, využijete aj pri príprave ďalších vianočných pochúťok. Inšpirujte sa našimi receptami na orechové vianočné pečivo .

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.