Orechové rezy s krémom mocca s mascarpone

Orechové rezy s krémom mocca s mascarpone

Máte radi orechy natoľko, že by ste ich najradšej zakomponovali do každého jedla? A ak máte bohatú úrodu, prečo aj nie? Navyše sú zdravé! Tak poďte vyskúšať tieto rezy.

Ingrediencie:

  • 1 a ¾ hrnčeka polohrubej múky
  • 1 a ½ lyžičky prášku do pečiva
  • ¼ lyžičky sódy bikarbóny
  • ½ lyžičky soli
  • ¾ hrnčeka zmäknutého masla
  • ½ hrnčeka cukru krupice alebo kryštál
  • ½ hrnčeka trstinového cukru
  • 3 veľké vajcia
  • 1 lyžička vanilkového extraktu
  • ⅓ hrnčeka plnotučného mlieka
  • 1 a ½ lyžičky instantnej kávy rozpustenej v 1 lyžici vriacej vody
  • ½ hrnčeka nasekaných vlašských orechov

Na krém:

  • 115 g mascarpone alebo čerstvého smotanového syra
  • ½ hrnčeka práškového cukru
  • ½ lyžičky vanilkového extraktu
  • 2 lyžičky instantnej kávy rozpustené v 1 lyžičke vriacej vody
  • 180 ml smotany na šľahanie (min. 35 %)

Postup:

  • V mise si zmiešajte múku s práškom do pečiva, sódou a soľou a dajte bokom.
  • Vyšľahajte si maslo s cukrom do peny, šľahajte asi 3 minúty, potom pridávajte vajcia jedno po druhom.
  • Pridajte vanilku a pri nízkych otáčkach zašľahajte múčnu zmes striedavo s kávou a mliekom.
  • Nakoniec vmiešajte nasekané orechy.
  • Cesto nalejte na plech (asi 25×40 cm) vyložený papierom na pečenie a pečte pri 180°C asi 20 minút.

Príprava náplne:

  • Mascarpone si vyšľahajte dohladka. Pridajte cukor, vanilku a kávu. Šľahajte, kým sa všetko nespojí.

Konečná úprava:

  • Upečený a vychladnutý korpus rozkrojte na pol a náplň si rozdeľte taktiež na dve polovice.
  • Jednu polovicu potrite prvou časťou náplne a druhou polovicou korpusu ju priklopte.
  • Hornú časť rezov potrite druhou časťou krému a ozdobte orechmi.
mocca rezy s orechmi
Zdroj: simplyrecipes.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.