Základ z orechového cesta a na ňom jemný krém. Najjednoduchší recept je tu! Takže ak nemáte dostatok času alebo sa vám nechcú tráviť nekonečné hodiny v kuchyni pri rúre, upečte si tento parížske rožky!
Čo budeme potrebovať
Na rožky
- 420 g hladkej múky
- 280 g mletých vlašských orechov
- 140 g práškového cukru
- 280 g masla (nakrájané na kocky, zmäknuté)
- Lyžica kakaa
- Lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
- 2 žĺtky
Na krém
- Plechovka karamelového Salka
- 250 g masla
- Čokoládová poleva na ozdobu
Postup
- Rúru si predhrejeme nie 180 stupňov
- Vo veľkej mise si spoločne zmiešame múku s mletými orechmi a cukrom
- Potom postupne pridávame na kocky nakrájané zmäknuté maslo a zvyšné ingrediencie
- Vzniknuté cesto dáme do chladničky odpočinúť aspoň na 30 minút
- Potom cesto vyvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme rožky
- Pokiaľ nemáte vykrajovač na rožky, z cesta odoberajte malé guličky, z ktorých tvarujeme rožky
- Rožteky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme ich piecť do predhriatej rúry
- Parížske rožky pečieme asi 10 minút
- Medzitým si pripravíme parížsky krém
- Salko si vyšľaháme s maslom, do jemného krému
- Krémom potom naplníme cukrárske vrecko a ním zdobíme upečené rožky
- Rožteky s krémom umiestnime do chladničky a necháme krém stuhnúť
- Nakoniec ich namáčame v čokoláde a opäť ich necháme na chladnom mieste stuhnúť