Orechové rožky s parížskym krémom

Orechové rožky s parížskym krémom

Základ z orechového cesta a na ňom jemný krém. Najjednoduchší recept je tu! Takže ak nemáte dostatok času alebo sa vám nechcú tráviť nekonečné hodiny v kuchyni pri rúre, upečte si tento parížske rožky!

Čo budeme potrebovať

Na rožky

  1. 420 g hladkej múky
  2. 280 g mletých vlašských orechov
  3. 140 g práškového cukru
  4. 280 g masla (nakrájané na kocky, zmäknuté)
  5. Lyžica kakaa
  6. Lyžička nastrúhanej citrónovej kôry
  7. 2 žĺtky

Na krém

  • Plechovka karamelového Salka
  • 250 g masla
  • Čokoládová poleva na ozdobu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme nie 180 stupňov
  2. Vo veľkej mise si spoločne zmiešame múku s mletými orechmi a cukrom
  3. Potom postupne pridávame na kocky nakrájané zmäknuté maslo a zvyšné ingrediencie
  4. Vzniknuté cesto dáme do chladničky odpočinúť aspoň na 30 minút
  5. Potom cesto vyvaľkáme na tenký plát a vykrajujeme rožky
  6. Pokiaľ nemáte vykrajovač na rožky, z cesta odoberajte malé guličky, z ktorých tvarujeme rožky
  7. Rožteky vyskladáme na plech vyložený papierom na pečenie a dáme ich piecť do predhriatej rúry
  8. Parížske rožky pečieme asi 10 minút
  9. Medzitým si pripravíme parížsky krém
  10. Salko si vyšľaháme s maslom, do jemného krému
  11. Krémom potom naplníme cukrárske vrecko a ním zdobíme upečené rožky
  12. Rožteky s krémom umiestnime do chladničky a necháme krém stuhnúť
  13. Nakoniec ich namáčame v čokoláde a opäť ich necháme na chladnom mieste stuhnúť
Krehké rožky plné lahodnej chuti s kakaovou polevou a krémom z čokolády.
Zdroj: inšpirácia.sk

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.