Orechové včelie úle

Orechové včelie úle

Milujete orechy? Potom musíte vyskúšať aj tento vynikajúci recept na orechový variant úľov. Kombinácia vlašských a lieskových orechov im dodáva lahodnú chuť.

Ingrediencie

  • 100 g vlašských orechov namletých najemno
  • 100 g lieskových orechov namletých najemno
  • 200 g cukru múčka
  • 2 PL kakaa
  • 2 PL rumu
  • 1 balíček piškótov na spodnú časť úľov

Náplň

  • 120 g masla
  • 120 g práškového cukru
  • 3 PL rumu

Postup

  1. Zmiešajte namleté orechy, cukor a kakao.
  2. Pridávajte rum a premiešajte, kým nevznikne hladké cesto
  3. Dajte ho na pol hodiny uležať do chladničky.
  4. Ingrediencie na krém, teda maslo, cukor a rum, vyšľahajte do hladka.
  5. Cesto vyberte z chladničky a za pomoci lyžice z neho urobte guličky.
  6. Guľôčky vtlačte do formičiek vysypaných cukrom.
  7. Druhou stranou varešky urobte do cesta jamku a naplňte ho krémom.
  8. Potom na koniec úľa pritlačte celú piškótu a včelie úle sú hotové.
Včelie úle naaranžované na lieskovoorieškových škrupinách
Zdroj: photoricalfood.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.