Milujete orechy? Potom musíte vyskúšať aj tento vynikajúci recept na orechový variant úľov. Kombinácia vlašských a lieskových orechov im dodáva lahodnú chuť.
Ingrediencie
- 100 g vlašských orechov namletých najemno
- 100 g lieskových orechov namletých najemno
- 200 g cukru múčka
- 2 PL kakaa
- 2 PL rumu
- 1 balíček piškótov na spodnú časť úľov
Náplň
- 120 g masla
- 120 g práškového cukru
- 3 PL rumu
Postup
- Zmiešajte namleté orechy, cukor a kakao.
- Pridávajte rum a premiešajte, kým nevznikne hladké cesto
- Dajte ho na pol hodiny uležať do chladničky.
- Ingrediencie na krém, teda maslo, cukor a rum, vyšľahajte do hladka.
- Cesto vyberte z chladničky a za pomoci lyžice z neho urobte guličky.
- Guľôčky vtlačte do formičiek vysypaných cukrom.
- Druhou stranou varešky urobte do cesta jamku a naplňte ho krémom.
- Potom na koniec úľa pritlačte celú piškótu a včelie úle sú hotové.