Ingrediencie
- 200 g polohrubej múky
- 200 g cukru
- 2 lyžice oleja
- 1 lyžica kakaa
- 80 g kvalitnej čokolády na varenie
- 4 ks vajec
Ingrediencie na krém
- 120 g masla
- 80 g cukru
- 80 g sekaných mandlí
- 1/2 lyžičky rumu
- 50 g celých mandlí na posyp
- 50 g vlašských orechov
Postup
- Cukor vyšľaháme šľahačom so žĺtkami.
- Vmiešame trochu oleja, kakao, múku, nastrúhanú čokoládu, namleté orechy a sneh z bielkov.
- Pečieme 40 minút pri 180 ºC.
- Korpus narežeme na pláty.
- Všetky ingrediencie na krém vyšľaháme. Vmiešame mandle.
- Pláty korpusu poslepujeme krémom.
- Trochu krému si necháme aj na vrch rezov.
- Dozdobíme šľahačkou, malými farebnými cukríkmi, kupovanými dekoráciami.
Máme pre vás množstvo ďalších receptov na vynikajúce jahodové rezy , ktoré si zamilujete!