Oriešky si zvoľte aké len chcete. V recepte síce uvádzam vlašské, ale použiť môžete aj pekanové, lieskové alebo napríklad kešu. Aby bolo cesto vláčnejšie, môžete pridať nastrúhané jabĺčko.
Ingrediencie
- 2 hrnčeky polohrubej múky
- 3 väčšie nastrúhané mrkvy
- 1 nastrúhané jablko
- 1 čajová lyžička perníkového korenia
- 1 čajová lyžička mletej škorice
- 1 hrnček hnedého/trstinového cukru
- 1 hrnček nasekaných vlašských orechov
- 1 hrnček rastlinného oleja
- 3 vajcia
- 250g plnotučného tvarohu
- 2 čajové lyžičky jemne nastrúhanej citrónovej kôry
- 1,5 hrnčeka práškového cukru
- Vlašské orechy na ozdobu
Postup
- Predhrejte rúru na 180 ° C a vymažte si formu na tortu – podstavec a boky vyložte papierom na pečenie.
- V mise preosejte múku, perníkové korenie a škoricu.
- Pridajte trstinový cukor, nastrúhanú mrkvu, jablko, nasekané vlašské orechy, olej a vajcia.
- Všetko riadne zmiešajte a potom nalejte do formy.
- Pečte po dobu 1 hodiny 15 minút alebo pokiaľ špajľa zasunutá do stredu nebude čistá.
- Pomocou mixéra rozšľahajte tvaroh a citrónovú kôru do hladka a postupne zašľahajte práškový cukor.
- Rozložte polevu na upečenú tortu, ozdobte vlašskými orechmi a podávajte.