Orechovo-mrkvová torta

Orechovo-mrkvová torta

Oriešky si zvoľte aké len chcete. V recepte síce uvádzam vlašské, ale použiť môžete aj pekanové, lieskové alebo napríklad kešu. Aby bolo cesto vláčnejšie, môžete pridať nastrúhané jabĺčko.

Ingrediencie

  • 2 hrnčeky polohrubej múky
  • 3 väčšie nastrúhané mrkvy
  • 1 nastrúhané jablko
  • 1 čajová lyžička perníkového korenia
  • 1 čajová lyžička mletej škorice
  • 1 hrnček hnedého/trstinového cukru
  • 1 hrnček nasekaných vlašských orechov
  • 1 hrnček rastlinného oleja
  • 3 vajcia
  • 250g plnotučného tvarohu
  • 2 čajové lyžičky jemne nastrúhanej citrónovej kôry
  • 1,5 hrnčeka práškového cukru
  • Vlašské orechy na ozdobu

Postup

  • Predhrejte rúru na 180 ° C a vymažte si formu na tortu – podstavec a boky vyložte papierom na pečenie.
  • V mise preosejte múku, perníkové korenie a škoricu.
  • Pridajte trstinový cukor, nastrúhanú mrkvu, jablko, nasekané vlašské orechy, olej a vajcia.
  • Všetko riadne zmiešajte a potom nalejte do formy.
  • Pečte po dobu 1 hodiny 15 minút alebo pokiaľ špajľa zasunutá do stredu nebude čistá.
  • Pomocou mixéra rozšľahajte tvaroh a citrónovú kôru do hladka a postupne zašľahajte práškový cukor.
  • Rozložte polevu na upečenú tortu, ozdobte vlašskými orechmi a podávajte.
Orechová mrkvová torta
Zdroj: skinnytaste.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.