Toto krehké pečivo jednoducho musíte skúsiť, pretože naše recepty na orechové rožky nemajú konkurenciu!
Prevoňajte svoj dom príjemnou orechovou vôňou a tešte sa na prvé uhryznutie do nadýchaného a ľahkého cesta, ktoré sa vám rozplynie na jazyku. Vzápätí ucítite lahodnú chuť krémových orieškov, ktorá vás dostane do kolien!
Neznie to úplne božsky? Ja myslím, že áno.
Akým receptom začnete?
Naše recepty
Ako na domáce orechové maslo
Na základ
- 450 g surových orechov (mandle, kešu, vlašské orechy, pekanové orechy, lieskové orechy)
Doplnkové ingrediencie
- Morská soľ podľa chuti
- Vanilkový extrakt (podľa chuti)
- Konopné semienka
- Ľanové semienka
- Chia semienka
- Kokosové maslo
- Čokoláda
- Sladené hrozienka
- Škorica
Postup
- Rúru predhrejte 180 stupňov, na plech pridajte surové orechy a opekajte 8–12 minút, kým nebudú voňavé a ľahko dozlatista
- Pokiaľ pražíte lieskové orechy, vyberte ich z rúry, akonáhle sú opečené a preložte na čistú utierku
- Utierajte lieskové orechy o seba pomocou uteráka, aby ste odstránili šupky
- Pridajte opražené orechy do kuchynského robota alebo mixéra a mixujte, kým nevznikne krémové maslo
- To môže trvať 10-12 minút alebo viac, takže buďte trpezliví
- Akonáhle je maslo krémové, pridajte soľ (alebo iné prísady) všetko podľa chuti
- Potom preložte do čistého pohára a skladujte v chladničke až 3 týždne