Skip to content
Ingrediencie
- 140 g zmäknutého masla
- 200 g krupicového cukru
- 4 žĺtky
- 4 bielky
- 100g mletých vlašských orechov
- 250 g hladkej múky
- 1 prášok do pečiva
- 1 vanilkový cukor
- štipka soli
- 100 ml mlieka
- 50 g hrozienok namočených cez noc v rume
Postup
- Rúru predhrejte na 180 °C.
- Vo veľkej mise vyšľahajte maslo s cukrom a postupne pridajte žĺtky.
- Pridajte mleté orechy, múku, prášok do pečiva, vanilkový cukor, mlieko, hrozienka aj so zvyškom rumu a premiešajte.
- Z bielkov a štipky soli ušľahajte tuhý sneh a opatrne vmiešajte do cesta.
- Cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy na baránka.
- Pečte cca 45 minút, potom vyberte z rúry a nechajte trochu vychladnúť. Opatrne vyklopte z formy a nechajte úplne vychladnúť.