Upečte si tento vláčny mrkvový múčnik. Bude hotový do hodiny.
Ingrediencie
- 3-4 nastrúhané mrkvy
- 200g vlašských orechov
- 200g práškového cukru
- 150g hladkej múky
- 150g hrubej múky
- 4ks vajec
- 300ml oleja
- 1 lyžička prášku do pečiva
- 1 lyžica vanilkového cukru
- maslo na vymazanie plechu + múka na vysypanie
- práškový cukor a šťava z citróna na polevu
Postup
- Nastrúhajte mrkva a dajte ju bokom.
- V mise vyšľahajte vajcia s cukrom a pridajte olej.
- Postupne primiešavajte múku zmiešanú s kypriacim práškom a vanilkovým cukrom.
- Nakoniec primiešajte nastrúhanú mrkvu aj so šťavou a vzniknuté cesto nalejte do vymastenej a múkou vysypanej formy.
- Pečte po dobu 35-45 minút. Skúste špajľou, či už je hotová.
- Medzitým, čo sa buchta pečie, si pripravte polevu. Zmiešajte práškový cukor so šťavou z citróna. Prípadne zrieďte lyžicou horúcej vody.
- Polevou potrite vychladnutú buchtu po celom povrchu a nakoniec ju ozdobte nasekanými vlašskými orechmi.
Vlašské orechy môžete ľahko opražiť na panvici alebo skaramelizovať s trochou cukru.