Oreo cheesecake s karamelovou polevou

Oreo cheesecake s karamelovou polevou

Keď sa pýtate na najlepší recept na Oreo tortu, bude to tento! Je to delikátny tvarohový koláč s orechovou vrstvou karamelu a klasickou tvarohovou náplňou. Štýlovo ozdobený kvapkami rozpustenej čokolády a karamelovo-pekanovou polevou.

Čo budeme potrebovať

  • 2 x 137 g balenia sušienok Oreo Original
  • 75 g masla (rozpusteného)
  • 135 g balíček Werther’s Original Chewy Toffees
  • 2 lyžice smotany
  • 200 g pekanových orechov (opečených, nasekaných)
  • 75 g horkej čokolády na varenie (rozpustené)

Na náplň

  • 2 x 250 g smotanového syra
  • 90 g hnedého cukru
  • 1 lyžica vanilkového extraktu
  • 3 vajcia
  • 250 g kyslej smotany

Na polevu

  • 135 g balíček Werther’s Original Chewy Toffees
  • 60 ml zahustenej smotany
  • 75 g horkej čokolády na varenie (rozpustené)

Postup

  • Dno a bok formy vymažte tukom, dno vyložte papierom na pečenie.
  • Sušienky spracujte v kuchynskom robote, kým nie sú jemne rozdrvené. Pridajte maslo.
  • Zapracujte, kým sa nespoja.
  • Rovnomerne zatlačte na dno a po stranách formy. Dajte na 15 minút do chladničky.
  • Zmiešajte karamelky a smotanu v malom hrnci na miernu teplotu, kým sa nerozpustí.
  • Nalejte ich na sušienkový základ. Rovnomerne posypte 2/3 pekanových orechov, zvyšné si nechajte na ozdobu.
  • Pri príprave náplne vráťte formu do chladničky.
  • Na výrobu náplne zmiešajte smotanový syr, cukor a vanilku.
  • Pridajte vajcia, jedno po druhom, zapracujte, kým sa nespoja.
  • Pridajte kyslú smotanu.
  • Náplň nalejte do pripravenej formy.
  • Pečte na 160 °C asi 50 minút.
  • Cheesecake chlaďte v rúre s pootvorenými dvierkami po dobu 30 minút.
  • Vyberte ho na mriežku a nechajte ďalších 30 minút chladnúť, nakoniec ho dajte do chladničky asi na 4 hodiny alebo cez noc.
  • Ak chcete vytvoriť polevu, miešajte karamelky a smotanu v malom hrnci na miernu teplotu, kým sa nerozpustí.
  • Nechajte asi 15 minút mierne vychladnúť.
  • Cheesecake prelejte teplou polevou. Pomocou lyžičky ho ešte pokvapkajte rozpustenou čokoládou. Nakoniec posypte zvyšnými pekanovými orechmi.
Chrumkavá krusta plná krémovej náplne s pekanovými orechmi a čokoládou.
Zdroj: thefirstyearblog.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.