Tento skvelý recept na nepečenú Oreo tortu s mascarpone krémom vás dostane do kolien! Ochutnajte lahodnú a novú verziu klasického talianskeho dezertu.
Čo budeme potrebovať
- 2 žĺtky
- 50 g kryštálového cukru
- 170 g mascarpone
- 115 g (husté smotany
- ½ lyžičky vanilky
- 115 g čerstvo uvarenej kávy, vychladené
- 20 oreo sušienok (2 celé, zvyšok nakrájaný tak, aby sa vošiel do pohára)
- kakaový prášok na posypanie
Postup
- V žiaruvzdornej mise šľahajte dohromady žĺtky a cukor, kým sa úplne nespoja.
- Umiestnite misku nad hrniec s vriacou vodou. Neustále šľahajte žĺtok, cukrom asi 8 minút, alebo pokiaľ sa cukor úplne nerozpustí.
- Vyberte misku a nechajte niekoľko minút vychladnúť.
- Po vychladnutí zašľaháme mascarpone.
- V samostatnej miske zmiešajte smotanu a vanilku a potom vyšľahajte.
- Jemne vmiešajte šľahačku do zmesi s mascarpone, kým sa úplne nespoja.
- Pre zostavenie, začnite vrstvou Oreo sušienky.
- Oreo rýchlo ponorte do vychladnutej kávy a vložte na dno pohára.
- Navrch pridajte 3 lyžice tiramisu náplne a rovnomerne ju rozotrite. Vrch potom poprášime kakaom.
- Tento proces vrstvenia opakujte ešte dvakrát.
- Pred podávaním nechajte tiramisu z Oreo sušienok asi hodinu vychladiť v chladničke.
Chcete si pochutnať na talianskej klasike? Vyskúšajte jeden z našich skvelých receptov na pravej tiramise ako z Talianska !