Vynikajúca polievka, ktorá sa skvele hodí na nedeľnú večeru. Upokojuje a posilňuje, navyše si ju môžete upraviť podľa toho, čo práve máte v chladničke. Ak nemáte saké a mirin, môžete ich nahradiť ryžovým vínom Shaoxing. Vývar si samozrejme môžete pripraviť aj bez alkoholu, iba pridajte do sójovej omáčky s cesnakom kvapku alebo dve limetkové šťavy a trochu pálivé omáčky.
INGREDIENCIA
- 4 lyžice saké
- 3 lyžice mirinu
- 1 lyžica sójovej omáčky
- 1 strúčik cesnaku, olúpaný a nasekaný
- ¼ lyžičky sušených chilli vločiek (alebo použite pol čajovej lyžičky, ak máte radi pálivejšie)
- 1 kuracie prsia bez kože a kostí
- 75-100 g rezancov
- 1 balíček pekinskej kapusty
- 1 lyžica oleja bez chuti plus niekoľko kvapiek sezamového oleja
- 500 – 750 ml kuracieho vývaru
- 2 lyžice nasekaného čerstvého koriandra
POSTUP
- V miske zmiešajte saké, mirin, sójovú omáčku, cesnak a sušené čili vločky.
- Kuracie mäso nakrájajte na rezančeky, vložte do misy a necháme pokiaľ možno hodinu marinovať.
- Rezance uvarte v osolenej vriacej vode podľa návodu na obale, na posledných pár minút pridajte pekinskú kapustu a potom sceďte.
- Zahrejte vývar.
- Na panvicu nalejte oba oleje a rozpálené kúsky kurčaťa opečte.
- Keď je kurča takmer hotové, prelejte ho zostávajúcou marinádou a pokračujte vo varení, kým kurča nebude lesklé a tmavé.
- Uvarené scedené rezance a kapusta dajte do misy, v ktorej chcete polievku podávať, a zalejte horúcim vývarom.
- Navrch dajte kura a posypte čerstvým koriandrom.
Máme pre vás aj ďalších 10 luxusných receptov na polievky s kuracím mäsom , ktoré vylieči každý neduh!