Vôňa čokolády a orieškov, to je väčšinou hriešna kombinácia, čo platí aj pri tejto chuťovke. Bábovka s orechmi je plná kúskov čokolády a nechýbajú ani mandle s „vlašiakmi“. Príprava je rýchla a jednoduchá.
Ingrediencie:
- 2 1/2 hrnčeka polohrubej múky
- 1 1/2 hrnčeka hrubo nakrájanej horkej čokolády
- 1 1/4 hrnčeka nasekaných vlašských orechov
- 1/2 hrnčeka nakrájaných mandlí
- 6 vajec
- 1 hrnček cukru kryštál
- 1 zmäknuté maslo
- 1/2 hrnčeka cukru múčka
- 1/4 lyžičky soli
- Kôru z 1 chemicky neošetreného citróna
- 1 lyžička vanilkovej esencie
Postup:
- Najskôr si predhrejeme rúru na 170 °C.
- Do misky dáme múku, čokoládu, vlašské orechy a zmiešame.
- Vymastíme si formu kúskom masla a posypeme mandľami.
- Vajcia rozdelíme do dvoch misiek na bielky a žĺtky.
- K bielkom dáme kryštálový cukor a našľaháme do tuhého snehu.
- V inej mise rozšľaháme žĺtky s práškovým cukrom, maslom, soľou, citrónovou kôrou a vanilkovou esenciou.
- Akonáhle je zmes pekne napenená, vmiešame po častiach múku s orechmi a čokoládou.
- Nakoniec pomocou varešky opatrne primiešame sneh z bielkov.
- Cesto nalejeme do formy a dáme piecť asi na 1 hodinu.
- Ešte teplú bábovku vyklopíme z formy a necháme vychladnúť.
- Môžeme ešte poprášiť práškovým cukrom s vanilkou.