Originálna anjelská torta

Originálna anjelská torta

Vo zozname receptov, než sa pustíme do tých menej obvyklých, nesmie chýbať jeden klasický. Ak nie ste zarputilý experimentátori, zostaňte pri tomto lete osvedčeného receptu na klasickú tortu a výsledok vás nemôže sklamať.

Čo budeme potrebovať

  1. 350 g práškového cukru
  2. 133 g hladkej múky
  3. ¼ lyžičky soli
  4. 12 bielkov
  5. 1 ½ lyžičky kyslej smotany
  6. 1 ½ lyžičky vanilkového extraktu

Postup

  1. Rúru si predhrejeme na 170 stupňov
  2. Do misy pridáme 250 g cukru, múku a soľ
  3. Sypkú zmes spolu zmiešame
  4. Vo vedľajšej mise si z bielkov vyšľaháme sneh
  5. Do snehu postupne pridávame zvyšný cukor
  6. Šľaháme ho tak dlho, kým sa nezačnú tvoriť tuhé špičky
  7. K bielkom pridáme extrakt z vanilky a znova šľaháme, kým sa vanilka nezapracuje
  8. Do bielkov pomaly začneme pridávať sypké prísady
  9. Dôležité je sypké prísady pridávať po častiach, aby sme predišli tomu, že nám bielky spadnú
  10. Vzniknuté cesto preložíme do formy a povrch vyhladíme
  11. Tortu pečieme približne 40 – 45 minút, priebežne vykonávame test špajlí
  12. Keď je torta hotová, vyberieme ju a dnom hore ju položíme na mriežku, aby sa vychladila.
  13. Potom ho vyberieme z formy a posypeme práškovým cukrom
  14. Tortu môžeme podávať so šľahačkou a čerstvým ovocím
Nadýchaný a ľahký koláč.
Zdroj: sallysbakingaddiction.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.