Originálna polievka z mixu rýb

Originálna polievka z mixu rýb

Rybia polievka je tradičným maďarským pokrmom, ktorý pochádza z regiónu Szeged. Je pre ňu typické, že si ju rybári pripravujú na otvorenom ohni pozdĺž maďarských riek. Skúsení rybári, hovoria, že tajomstvo tohto receptu, tvoji v tom ho pripraviť ihneď po výlove az rôznych rýb, ako malých, tak aj veľkých.

Čo budeme potrebovať

  1. 2 kg rôznych sladkovodných rýb (kapor, šťuka a ostriež)
  2. 3 cibule (nakrájané na plátky)
  3. 1-2 litre vody
  4. Lyžica sladkej údenej papriky
  5. Lyžička štipľavej papriky
  6. Kocka rybieho bujónu
  7. 2 lyžičky soli

Postup

  1. Ryby očistíme a umyjeme v studenej osolenej vode
  2. Cibuľu nakrájame na veľké plátky
  3. Dno hrnca pokryjeme nakrájanou cibuľou a potom pridáme kusy rýb
  4. Vrstvy cibule a rýb striedame, kým nám nedôjdu
  5. Do hrnca pridáme 1-2 l vody, aby bol obsah v hrnci úplne zakrytý
  6. Zmes v hrnci privedieme do varu a potom znížime teplotu, aby sa polievka stále varila
  7. Rybiu polievku okoreníme paprikou a soľou
  8. Hrniec zakryjeme pokrievkou a varíme ju 30–40 minút, alebo kým sa rybie kúsky nerozpadajú a nedajú sa vidličkou rozdrobiť.
  9. Dôležité je halaszle nemiešať, iba keď je potrebné hrncom jemne zatriasť
  10. Z polievky vyberieme rybie kúsky a preložíme ich do veľkej misy
  11. Rybiu polievku precedíme cez sito a všetky pevné časti vyhodíme
  12. Rybie mäso podľa potreby rozdrobíme na malé kúsky
  13. Do polievkových tanierov najskôr naservírujeme mäso a až potom ho prelievame precedenou rybacou polievkou

Ak chcete ešte trošku experimentovať, pridajte do receptu ešte krevety.

Krevety očistite, zbavte čiernej tráviacej žľazy av polovici varenia v rámci kroku 8 ich vhoďte do polievky. Potom hrniec opäť zakryte a nechce krevety s ostatnými prísadami v pokoji prevariť.

V rámci kroku číslo 12, ale krevety nijako nekrájame alebo nedrobíme, nechávame ich v celku.

Tento recept na halaszle má byť plný rybej chuti, tak sa pridania kreviet vôbec nebojte, uvidíte, že iba zvýrazní už aj tak výbornú chuť celého pokrmu.

Jemná chutná polievka z niekoľkých druhov rýb s paprikou a paradajkami.
Zdroj: sbs.com.au

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.