Originálny bun bo nam bo s hovädzím mäsom

Originálny bun bo nam bo s hovädzím mäsom

Táto misa ryžových rezancov je veľmi populárna v Hanoji, skúste si tento recept aj u vás doma a preneste sa aspoň na chvíľu do Vietnamu.

Čo budeme potrebovať

Na mäso

  1. 600 g hovädzieho mäsa (nakrájaného na plátky)
  2. 2 lyžice cukru
  3. Lyžička soli
  4. 2 lyžičky korenia
  5. 2 lyžice oleja
  6. Lyžička rybej omáčky
  7. Lyžička cesnaku (mletého)

Na omáčku

  1. 500 ml vody
  2. 125 g cukru
  3. 100 ml rybej omáčky
  4. 25 ml jablčného octu
  5. 3 lyžičky cesnaku (lisovaného)
  6. 2 lyžičky korenia
  7. 3 chilli papričky (nakrájané nadrobno)

Na šalát

  1. 230 g arašidov (nadrobno nasekaných)
  2. 400 g fazuľových klíčkov
  3. 1 kg ryžových rezancov
  4. 300 g hlávkového šalátu
  5. 70 g koriandra (nasekaného)
  6. 30 g mäty

Postup

  1. Do hovädzieho mäsa vmiešame cukor, soľ korenie, cesnak, rybiu omáčku a olej
  2. Takto zmes necháme marinovať aspoň hodinu, najlepšie však cez noc
  3. Medzitým si pripravíme omáčku a ryžu
  4. Ryžu si uvaríme v hrnci s vriacou vodou podľa návodu a dáme bokom
  5. V miske zmiešame cukor a vodu a miešame, kým sa cukor nerozpustí
  6. Potom pridáme rybiu omáčku, jablkový ocot chilli, cesnak a korenie
  7. Na šalát si pripravíme všetku zeleninu
  8. Šalát nakrájame na malé kúsky
  9. Fazuľové klíčky rýchlo sparíme alebo ich blanšírujeme
  10. Na panvici si zahrejeme na strednú teplotu olej
  11. Potom pridáme lyžicu cesnaku
  12. Cesnak varíme, kým nie je zlatistý
  13. Pridáme mäso a zmes necháme variť
  14. Na servírovanie si pripravíme hlbokú misku
  15. Nasekaný koriander a mätu dáme dospodu
  16. Pridáme uvarené rezance
  17. Potom vrstvíme šalát, mäso arašidy a znova koriander a mätu
  18. Pridáme rybiu omáčku, množstvo záleží na našej chuti
Tradičná receptúra vietnamského pokrmu so zeleninou a hovädzím mäsom.
Zdroj: recipetineats.com

Na omáčku v tomto recepte na bun bo nam bo môžete vyskúšať aj túto kombináciu:
4 lyžice trstinového cukru
3 lyžice ryžového octu
4 lyžice limetkovej šťavy
4 lyžice rybej omáčky
2 strúčiky cesnaku (prelisované)

Kúsok zázvoru (nastrúhaného)

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.