Originálny ruský šašlik z bravčového mäsa

Originálny ruský šašlik z bravčového mäsa

Naučte sa spoločne s nami pripraviť tie najšťavnatejšie a najkrehkejšie grilované bravčové špízy.

Čo budeme potrebovať

  • 2 kg bravčové pliecko
  • 4 stredná žltá cibuľa
  • 1-2 lyžice korenia podľa vášho výberu (pr. ½ lyžice mletého čierneho korenia, ½ lyžice mletej rasce, ½ lyžice cesnakového prášku a ½ lyžice údenej papriky)
  • ½ lyžice soli

Postup

  • Mäso nakrájajte na kocky.
  • Nastrúhajte cibuľu a potom vytlačte šťavu. Šťavu si odložte a dužinu vyhoďte.
  • Vo veľkej mise zmiešajte mäso, cibuľovú šťavu, korenie a soľ.
  • Zakryte a dajte do chladničky aspoň na 2 hodiny alebo cez noc.
  • Predhrejte rúru alebo gril na stredne vysokú teplotu. Rošty očistite a zľahka naolejujte alebo vymažte plech do rúry.
  • Mäso napichnite na kovové špajle a narovnajte ich na plech.
  • Akonáhle je gril pekne rozpálený, položte špízy na gril a grilujte asi 8 minút, otáčajte zo všetkých strán. Gril môžete na pár minút zakryť.
  • Alebo šašlik vložte do predhriatej rúry na plechu a pečte kým mäso nie je mäkké a prepečené. Môžete ho prikryť aj alobalom, aby sa nespálilo a nevysušilo.
  • Ihneď podávajte.

Šťava z cibule sa v používa, pretože je schopná mäsa zmäknúť a skrehnúť. Môžete použiť aj na mesiačiky nakrájanú cibuľu, ale výsledný efekt nebude tak dobrý.

Mäsové kocky napichané na kovovej špajli a ugrilované do mäkka.
Zdroj: sweetandsavorybyshinee.com

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.