Il Bombardino sa z taliančiny prekladá doslova ako „bomba“ a je tradičnou odmenou pre lyžiarov po namáhavom dni na zjazdovkách – a vlastne pre každého, kto si užíva svoje zimné radovánky v akomkoľvek horskom stredisku. Zimný, hrejivý koktail pripomínajúci vaječný koňak, vznikol v severnej Lombardii a dnes je obľúbený po celých talianskych Alpách.
Čo budeme potrebovať
- 400 ml brandy
- 850 ml vaječného likéru
- Šľahačku (v spreji)
- Škorica
Postup
- V malom hrnci rozohrejeme vaječný likér
- Vybranú brandy nalejeme do misy na mixovanie
- Keď je vaječný likér horúci (ale nevarí sa), pomaly ho prilievame do brandy
- Všetko spoločne dobre premiešame, aby sa ingrediencie spojili
- Koktail prelejeme do pripravených pohárov a ozdobíme výdatným množstvom šľahačky
- Nakoniec ho posypeme škoricou a ešte teplý podávame
Pokiaľ si neviete rady, aký typ brandy použiť, nižšie je uvedený zoznam niektorých veľmi kvalitných brandy, ktoré tento recept na domáce bombardino pozdvihnú úplne na inú úroveň.
Brandy Ararat 20 yo
Sarajishvili XO
Mos Ros Moscato Rosa
Metaxa 12*
Soberano Brandy