Inšpirujte sa naším receptom na luxusný, farebný šalát z 8 vrstiev, ktorý sa perfektne hodí napríklad na letný piknik. Je ľahký a vy si ho hravo vyskúzlite behom chvíľky.
Ingrediencie
- 2 šálky surových cestovín (mušlí)
- 1 polievková lyžica rastlinného oleja
- 3 šálky nasekaného hlávkového šalátu
- 4 natvrdo uvarené veľké vajcia, nakrájané na plátky
- ¼ lyžičky soli
- ⅛ lyžičky korenia
- 1 šálka varené šunky, nakrájané na prúžky julienne
- 1 šálka tvrdej salámy, nakrájanej na prúžky julienne
- 280 g mrazeného hrášku, rozmrazeného
Na dresing:
- 1 šálka majonézy
- ¼ šálky kyslej smotany
- ⅓ šálky nakrájanej jarnej cibuľky
- 2 čajové lyžičky dijonskej horčice
Na posypanie:
- 1 šálka strúhaného syra Monterey Jack
- 2-3 lyžice nasekanej čerstvej petržlenovej vňate
Postup
- Uvarte cestoviny podľa pokynov na obale; zlejte a opláchnite studenou vodou.
- Zalejte ich olejom a premiešajte.
- Dajte hlávkový šalát do sklenenej šalátovej misy, na šalát navrstvite cestoviny a na tie nakrájané vajcia.
- Posypte soľou a korením.
- Ďalej vrstvite šunku, salámu a potom hrášok.
- Zmiešajte majonézu, kyslú smotanu, jarnú cibuľku a horčicu.
- Šalát prelejte vzniknutým dresingom.
- Pevne zakryte a dajte do chladu na niekoľko hodín alebo cez noc.
- Pred podávaním posypte syrom a petržlenovou vňaťou.
- Užite si to!
Repa sa dá využiť na mnoho spôsobov. Nájdite si k repe tú správnu kombináciu. Dúfame, že si aj naše ďalšie recepty na šaláty z červenej repy obľúbite!