Klasické nepečené vianočné pečivo, ktoré je obľúbené predovšetkým u mužskej časti populácie.
Ingrediencie:
- 1 balíček piškótov na spodnú časť úľov
- 3/4 šálky práškového cukru
- 2 PL mletých vlašských orechov
- 1 vajce
- 4 PL masla
- 1 PL kakaového prášku
- 2 PL rumu
- 3 PL vaječného koňaku
- práškový cukor na posypanie
Postup:
- Pripravte si približne 35 piškót ako základy pre včelie úle.
- Zvyšok piškótov rozomelte a zmiešajte s mletými orechmi.
- Pridajte vajcia, maslo, rum a kakaový prášok.
- Všetko dôkladne zmiešajte dohromady a vypracujte na cesto.
- Vypracované cesto zabaľte do potravinovej fólie a vložte na 3 hodiny do chladničky.
- Následne vychladené cesto postupne vtláčajte do formičky na osie hniezda.
- Prstom či obrátenou stranou varešky urobte do cesta jamku a vyplňte vaječným likérom.
- Na záver priklopte piškótom a úľak opatrne vyklopte z formičky.
- Skladujte v chlade a pred podávaním posypte práškovým cukrom.
Láka vás vianočné pečivo bez pečenia ? Vyskúšajte ďalšie varianty!