Ostatné spôsoby, ako jahody konzervovať

Ostatné spôsoby, ako jahody konzervovať

Vyskúšajte aj naše ďalšie recepty, ako si jahody môžete chutne zakonzervovať a ponechať na horšie časy. Máme pre vás návod, ako si pripraviť to najlepšie jahodové víno alebo marmeládu. Užite si to!

Domáce jahodové víno

Budete potrebovať

  • 3 kg jahôd
  • 2 litre vriacej vody
  • šťavu z vylisovaného citróna
  • 2 kg cukru kryštál

Postup prípravy

  • Umyte jahody a odstráňte stonku alebo kúsky listov.
  • Vo veľkej hlinenej nádobe ich rozomeľte.
  • Na roztlačené jahody vylejte vriacu vodu, pridajte citrónovú šťavu a rýchlo miešajte asi dve minúty.
  • Ak chcete pridať vínne kvasnice, pridajte 2 lyžičky, ale až zmes dosiahla teplotu 30 stupňov.
  • Nádobu uzavrite čistou handričkou a nechajte na chladnom, tmavom mieste.
  • Po jednom týždni zmes cez dvojitú vrstvu tenkého plátna preceďte.
  • Zmiešajte získanú jahodovú tekutinu s cukrom a miešajte, aby sa cukor rozpustil.
  • Nalejte tekutinu do čistej nádoby a nechajte ju stáť ďalší týždeň, miešajte ju denne.
  • Po druhom týždni nalejeme jahodovú tekutinu do sklenených veľkých fliaš a zakorkujte.
  • Fľaše nechajte tri mesiace odpočívať na chladnom, tmavom mieste.
  • Keď je víno číre a už nekvasí (prebubláva), nalejte ho do jednotlivých menších sklenených fliaš.
  • Zakorkujte ich a nechajte ich starnúť aspoň jeden rok.
Víno z jahôd v pohároch s vedľa položenými čerstvými jahodami.
zdroj: moonshiners.club

Napíšte komentár

E-mailová adresa nebude zverejnená a nebude uložená v žiadnej marketingovej databáze. Povinné polia sú označené *.